Amics, grups, causes i esdeveniments.

Facebook és una xarxa social, una aplicació web a través de la qual mantens el contacte amb una sèrie de persones.

Facebook ens ofereix moltíssimes opcions de configuració, i per una banda això és bo, ja que ens permet personalitzar molt com utilitzem el servei. Però també fa que l’aplicació sigui bastant complexa i cagui temps per anar descobrint a poc a poc el seu funcionament.

Com la majoria de serveis de la Xarxa, cadascú utilitza el Facebook pel que vol: hi ha gent que hi passa l’estona i hi han d’altres que els va molt bé per fer relacionar professionals.

Bé sí, però com funciona? En quatre pinzellades:

  1. per començar t’has de registrar.
  2. Omples el teu perfil i decideixes el nivell de privacitat que vols donar.
  3. Fas contactes, amb gent que coneixes o bé amb grups, amb els que comparteixes algun interès.
  4. Amb els teus contactes comparteixes fotos, vídeos, blogs, comentaris, informació sobre algun acte, causes, grups…

Et recomanem que si no ho coneixies t’apuntis a Facebook, és realment interessant. Ara bé, aquest cop 3 minuts no seran suficients per a entendre com funciona, pren-t’ho amb calma i a estones vés descobrint aquesta teranyina de serveis i de contactes. I si t’agrada i t’hi obres un compte no oblidis de fer-nos -ho saber, ens agradarà compartir amb tu petites coses del dia a dia.

3 comentaris

  1. Hola, he rebut una invitació per unir-me a hi5. No se que és, però ho veig molt similar al que expliqueu del facebook. És una altra xarxa similar?

  2. No en soc usuari, però podem dir què Hi5 és una xarxa social que pretén relacionar usuaris de tot el món, amb un gran èxit a Hispanoamèrica. I sí, algunes característiques són semblants a les del Facebook.

    Em sona que alguns usuaris han tingut alguna queixa al sospitar que aquest servei ha enviat invitacions a tots els seus contactes de correu, sense tenir clar que ho hagin autoritzat ells. Però ep!, no ho puc assegurar, només ho he sentit de tercers. El millor sempre és contrastar bé tota la informació i llegir sempre els missatges que aquestes aplicacions ens mostren. No serveix anar clicant i clicant als botons d'”Acceptar” de forma compulsiva!

    A http://es.wikipedia.org/wiki/Hi5 apareix informació interessant sobre aquesta xarxa. Potser algun lector del 3 minuts ens pot donar alguna informació més de primera mà?

  3. Hola,

    Fa uns mesos vaig rebre per correu una invitació de Hi5 des de l’adreça d’una noia amb la qual estava compartint un projecte de treball.

    Dies després la “suposada convidadora” em va comentar que tota la gent que tenia a la seva llibreta d’adreces havia rebut la mateixa invitació d’Hi5, sense que ella ho autoritzés.

    Potser no va llegir amb atenció les instruccions d’inscripció i va acceptar la “convidada massiva” sense adonar-se. Sigui com sigui és important que les xarxes socials siguin ben clares a l’hora d’explicar quin ús fan de les dades dels inscrits. A la Xarxa la confiança i la trasnparència són valors fonamentals que no es poden oblidar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.