El projecte Diguesblat

Diguesblat

Portem ja uns quants mesos treballant en Diguesblat, una iniciativa que va sorgir directament de Fesomia i que ara mateix és el nostre projecte més ambiciós. Ens agrada, ens interessa, ens preocupa i a la vegada ens permet disposar d’un laboratori real de comunicació i desenvolupament. T’expliquem ràpidament què és Diguesblat.

D’on sorgeix Diguesblat

El projecte neix de la nostra reflexió, preocupats per veure que les botigues en línia de les petites empreses sovint moren el mateix dia que neixen.

Hi ha hagut un boom de creació de botigues online potenciat per alguns ajuts de l’administració, sense haver tingut en compte que la gestió d’un comerç electrònic demana d’una dedicació diària i tècnica. Amb freqüència s’han creat negocis en línia sense preveure’n com, qui i quan en faria la gestió diària i per tant abocant-los al fracàs.

I també de la nostra preocupació per implicar les petites empreses en la comercialització digital.

Creiem que els valors i l’essència de les petites empreses familiars, d’aquells negocis que pivoten al voltant dels seus impulsors, que tenen un producte amb un estil i una marca pròpia, posseeixen unes característiques comercials en alça que el consumidor valora i busca. I malgrat aquesta oportunitat, la comercialització digital amb èxit segueix en mans només de les grans corporacions.

Què és Diguesblat

És un mercat digital d’aliments, on s’agrupen petits productors pagesos, artesans dels obradors, empreses familiars que ofereixen diferents tipus d’aliments de qualitat i de temporada.

Enviament de verdura i fruita de temporada online

Quina és la proposta de Diguesblat

Es fonamenta en una idea central: que cadascú faci allò que sap fer i que ho faci tan bé com sàpiga.

Diguesblat és un compromís de treball: qui té una fitxa de productor a la botiga i ven els seus productes té el compromís de fer la seva feina a consciència, amb cura, amb precisió, amb intenció. I nosaltres assumim també aquest compromís: a Fesomia hi posem el nostre saber fer en desenvolupament tecnològic i en comunicació digital, analitzem el dia a dia i fem les accions que calgui perquè tant la plataforma de venda en línia com el sistema de gestió sigui el més eficaç possible.Diguesblat, pagesos i artesans agrupats en un mercat digital

Es basa a reduir costos superflus

Una sola plataforma de venda en línia redueix els costos de gestió, de programació, de servidors, de seguretat, de comissions bancàries (grrrr!), de logística, d’embalatge… Poca broma!

Es basa en el comerç just

Sí, per desgràcia a Catalunya també s’ha de parlar de comerç just, sobretot quan es compren i es venen aliments. Treballem per tenir preus raonables tant per qui conrea i treballa com per qui compra. D’aquí ve el nostre afany per reduir costos superflus i per trobar fórmules alternatives d’enviament.

Treballem per reduir l’empremta ecològica tant com sigui possible

Tenim una cirereta per aquest pastís: hem trobat uns bons companys de viatge. Cuïc fa la gestió de la logística i els enviaments buscant la forma més sostenible possible. Al Camp de Tarragona les recollides i els enviaments els fem amb transport 0,0 CO2: furgoneta o moto elèctrica i bicicleta pel centre de les ciutats. Fora del Camp de Tarragona, de moment, enviem amb transport convencional.

Transport 0,0 CO2

En resum, Diguesblat és un projecte ambiciós, de llarg recorregut, on posem la comunicació, la tecnologia i el disseny al servei de la interacció entre persones, com sempre hem fet, com sempre hem defensat que s’ha de fer.

Diguesblat al mòbil

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.