Xarxes per a facilitar les relacions de treball


Els contactes són molt importants en les relacions professionals, sovint ens proporcionen nous contactes, ens informem de novetats, ens recomanem nous serveis i de vegades parlen bé de nosaltres i ens ajuden a trobar noves oportunitats.

En el treball l’ajut desinteressat d’una tercera persona és impagable.

Linkedin és clarament una xarxa d’ús professional, el sistema de relació entre els usuaris i els serveis que ofereixen està abocat a facilitar el contacte i la relació professional, és un espai formal, on s’eviten altres tipus de interaccions més lúdiques.

Per aquest motiu la connexió entre usuaris no és del tot oberta. Per connectar amb un altre usuari de Linkedin o bé l’has de conèixer personalment, o te l’ha de presentar un contacte comú, o t’hi has de presentar formalment i demanar-li que t’accepti en la seva llista de contactes, si ho creu oportú.

Aquest tipus de xarxes ofereixen una sèrie d’avantatges molt interessants per a empresaris i per a professionals.

  • Faciliten les relacions professionals, a l’hora de buscar un proveïdor, per exemple.
  • Permeten la presentació dels serveis d’una empresa d’una forma molt formal i fora de les estratègies publicitàries.
  • Fomenten el “networking”.

A més, el perfil de cada usuari té una versió reduïda en obert, que gràcies a la força de Linkedin acostuma a aconseguir una bona posició en els cercadors. Per tant, si tens un compte de Linkedin i algú fa una cerca amb el teu nom i cognom és molt possible que un dels primers resultats de cerca que obtingui sigui la fitxa del teu perfil a Linkedin.

Si vols canviar de feina, busques oportunitats de negoci per a la teva empresa o nous contactes professionals et recomanem que provis aquest tipus de xarxes socials. Et deixem dos enllaços perquè acabis de descobrir aquest servei:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.