Wikis: publica ràpid, ràpid.

La Wikipedia està desenvolupada sobre una aplicació lliure, Mediawiki, que està a disposició de tothom. Per tant, si necessites organitzar un equip de treball per desenvolupar un projecte, per aprendre i treballar en equip, o simplement per compartir, tens a la teva disposició un wiki.

Wiki és una paraula que té l’origen en un terme hawaià, wikiwiki, que vol dir ràpid. Wiki, doncs, és sinònim d’àgil, efectiu, senzill, veloç… L’aplicació està pensada perquè la gent sense coneixements de programació puguem editar-hi. Per això les wikis són aplicacions molt recomanables per treballar en equip, a distància i asincrònicament.

Tornem a tenir l’ocasió de compartir amb un tu altre dels genials vídeos de Common Craft, on t’expliquen com funciona l’edició d’un wiki.

Per implementar Wikimedia es necessita baixar gratuitament el codi i instal·lar-la i configurar-la en un servidor web. Si necessites un sistema immediat i sense instal·lació de publicar en un wiki, a Internet hi han serveis oberts i gratuits que ho permeten fer. Un d’ells és Wikispaces, on podràs donar d’alta un wiki i immediatament començar a treballar-hi.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.