Site icon El blog de Fesomia

Blogs i crítiques, comentaris negatius i fins i tot insults.

Fotografia de sergis blog a Flickr
Fotografia de sergis blog a Flickr

Des d’aquí defensem que la xarxa és un espai d’interacció entre persones, i per tant no és un espai asèptic on estem protegit dels comentaris no desitjats. En els blogs, sobretot en els corporatius, aparentment sembla que una crítica negativa fa mal. Ara bé, una mala crítica és una excel·lent oportunitat per a mostrar un estil personal, obert i madur de conversa.

Anem a pams: què podem fer davant d’un comentari negatiu al nostre blog?

Primer pas: identifica de quin tipus de comentari es tracta. Pot ser:

Depenent del tipus de comentari és interessant actuar d’una forma o una altra.

Segon pas: una estratègia per a cada cas:

Ara bé,  cal afegir dues coses:

  1. El blog és el teu espai, tu decideixes què s’hi diu, així que sempre tens l’opció d’eliminar qualsevol comentari que et sigui molest, tot i que et recomanaríem que no t’ho prenguis per costum.
  2. De comentaris als blogs n’hi ha molt pocs, i de comentaris fora de lloc encara menys. No t’espantis, t’hi trobaràs poc. Escriu amb entusiasme i gaudeix del teu blog!

En resum: la Xarxa és com el nostre entorn, així que hem d’aprendre a gestionar allò que no ens agrada de la mateixa manera que ho hem après a fer en el nostre entorn. En cap moment la por als comentaris desagradables ens han d’acovardir. Internet és un espai de relació excel·lent i són moltíssimes més les experiències positives que hi podrem viure que no pas les negatives.

Exit mobile version