Eines del Taller: Lorempixel

Eines del Taller és una petita secció que encetem avui sobre recursos que fem servir al Taller d’Enraona en la feina de cada dia.

Mirarem de comentar diversos serveis i programes que, de tant i tant habituals per nosaltres (i per molts de vosaltres també), gairebé no els donem la importància que caldria. No són nous però allà estan, a la caixa d’eines, a l’abast de la mà.

Un servei per incloure imatges provisionals. Amb estil, això sí.

Amb l’encertat nom de Lorempixel es presenta un servei que ens facilita la inserció d’imatges provisionals en la maquetació web abans d’entrar a producció. Només jugant amb l’atribut src de l’etiqueta img obtenim una imatge definint les mides, el color i, el més important, la temàtica. Per exemple:

<img src="http://lorempixel.com/400/250/transport/" />

ens serveix una imatge aleatòria de 400×250 píxels sobre transport:

Divertit. A la única pàgina del web de Lorempixel tenim totes les instruccions que necessitem per definir les mides, el color, el tema i el text sobreposat. Ben fàcil, ben enginyós.

Per a què el fem servir?

Està clar que Lorempixel no serveix per dissenyar pàgines, però sí que li hem trobat un sentit per presentar al client seccions dinàmiques, com les de notícies, del seu lloc web sense haver de deixar requadres en gris i sense trencar-nos la closca. També ens és útil per a il·lustrar la maquetació del tema d’un blog al client abans de que hi hagi cap article real.

Lorempixel està creat per l’equip alemany Holler Moritz. Mira, sovint les idees més simples són les que envegem més com a desenvolupadors.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.