Site icon El blog de Fesomia

El programari lliure a la nostra empresa.

La major part dels programes d’ordinador que fem servir per treballar i descansar, pertanyen al grup anomenat “programari priopietari“. Això vol dir el que ja sabem: que els hem de fer servir pagant una llicència, que és il·legal fer-ne còpies per a altres usuaris i, sobretot, que el codi que s’ha fet servir per a programar-los no és accessible totalment, i ni molt menys modificable. Patents i drets de propietat protegeixen aquest programes.

Windows, els sistemes operatius dels Mac, el Word, Excel i PowerPoint… son exemples d’aquest tipus de programari propietari. Ara bé, en contraposició també podem trobar l’anomenat “programari lliure“. Quines característiques te?

D’aquesta manera, el programari lliure acostuma a ser gratuït, no cal pagar cap llicència per a fer-lo servir. Llavors, qui el fa? Quin benefici en treu el fabricant? Aquestos programes surten, de vegades, de comunitats d’apassionats altruistes que fan d’aquesta activitat una filosofia de vida. També d’empreses que cobren per donar servei, suport i assessorament dels seus programes lliures.

Atenció, pregunta: es pot treballar professionalment només amb programari lliure, deixant de pagar llicències, de manera fiable i robusta? Resposta: si. Hi han milers de programes lliures amb anys de provada eficàcia i per a gairebé qualsevol propòsit professional. Al 3 minuts de tant en tant us donarem alguns exemples d’aquestes aplicacions i de com fer-les servir.

Avui us avançarem només algunes aplicacions lliures més bàsiques. Amb un ordinador buit i aquests programes ja es pot començar a treballar.

Us convidem a investigar-los una mica i us animem a provar-ne algun. Podeu consultar-nos qualsevol dubte, us donarem un cop de mà amb molt de gust.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat

Exit mobile version