Cercadors de música… alternatius.

Imatge de eirikso, a Flikr.
Imatge de eirikso, a Flikr.

A Internet la música cada vegada te més importància. I no només com un lloc on baixar-la o escoltar-la, si no també com a eina de cerca i consulta.

Avui volem compartir alguns recursos a la Xarxa que ens facilitaran la cerca i captura d’aquella cançó que no sabem com es diu o d’aquella peça de la que només recordem algunes paraules. Aquí en tenim alguns:

  • Lyrster és un cercador de cançons per paraules. Jo no se vosaltres, però a mi em passa sovint que vull saber el nom o compositor d’una cançó però només recordo un fragment d’una frase. Lyrster és la solució.
  • Midomi és un cercador més especial. Si disposem d’un micròfon connectat a l’ordinador, podem cantar o tararejar el fragment d’una peça i aquest servei ens buscarà les coincidències més semblants.
  • Musipedia és un servei que ens ofereix vàries maneres de cercar obres musicals: podem tocar-ne un fragment en un piano virtual o marcar el ritme de la peça amb el teclat de l’ordinador. Disposa també d’altres sistemes més sofisticats, i està especialitzat bastant en música clàssica.
  • Setlist.fm no és exactament un cercador de música, si no un cercador de setlists (la llista de peces que un artista ha interpretat en un determinat concert). Podeu consultar, per exemple, la llista de temes que van tocar els Rolling Stones al concert del 76 a Barcelona. I també podem aportar les llistes dels concerts als que hem assistit.
  • The Origins of Band Name. Per anar acabant, us proposem visitar un curiós arxiu amb l’origen dels noms d’algunes de les bandes de rock/pop més importants. Entretingut, si més no.

Que sentiu molta música aquest estiu!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.