5 coses, que no has de fer, per millorar el teu web

Imatge de srboisvert, a Flickr
Imatge de srboisvert, a Flickr

Mantenir un mínim de qualitat en la nostra presència a Internet no és tant complicat. Podem vigilar alguns detalls que no depenen directament de la tecnologia i, en canvi, evitaran que mostrem una imatge poc professional.

Algunes accions que podem posar en pràctica, i que els nostres usuaris ens agrairan, poden ser aquestes:

1. Evita enllaços directes a documents PDF pesats.

Sempre és millor incorporar el contingut dins de pàgines web, però si hem d’enllaçar a PDFs, informarem sempre del pes de l’arxiu. Així, serà l’usuari qui decidirà si vol o no vol esperar per accedir al contingut. A més, els documents molt pesats poden bloquejar el navegador d’alguns usuaris.

Un exemple de com no hauria de ser:

Un exemple de com es podria fer:

Aquesta mesura serveix per a qualsevol format d’arxiu, és clar.

2. Evita la reproducció automàtica de so i de vídeo.

No hi ha res més desagradable per als usuaris que no tenir el control sobre el que estan fent. Si has d’incloure so o vídeo al teu web, deixa que sigui el visitant el que l’engegui. L’evitaràs un ensurt, a ell i als seus companys de feina.

3. Evita les finestres emergents.

Les finestres automàtiques (o pop-ups) són uns elements obsolets que irriten enormement als usuaris. A més, no podràs controlar qui les veu i qui no, ja que molta gent naveguem amb un sistema de bloqueig activat. Si vols experimentar fins al límit la frustració que provoquen les pàgines amb finestres emergents, visita http://home.comcast.net/~wolfand i ja ens ho explicaràs. Tot i ser una broma, és molt il·lustratiu.

4. No publiquis pàgines en un servidor segur si no disposes d’un certificat.

Ja hem parlat algun cop de certificats de servidor. Quan ubiquem informació pública sota HTTPS hem de disposar d’un certificat vàlid, si no els usuaris rebran missatges d’alerta dels seus navegadors que li faran abandonar el web.

5. Evita el “Clic aquí“.

Un vell conegut, però que encara ens acompanya. Quan enllacem pàgines, hem de descriure la destinació en el propi enllaç. Facilitarà que l’usuari el segueixi i tindrà efectes positiu sobre el posicionament als cercadors de la pàgina enllaçada.

Enlloc de:

  • El blog d’Enraona és un blog molt interessant. Fes clic aquí per visitar-lo.

És millor:

I algunes altres.

Fa unes setmanes, al blog Alt1040 van publicar un article on els autors i els lectors comentaven quines eren les coses que els semblaven més molestes d’Internet. Apareixen algunes d’aquestes cinc i moltes altres més, que ens poden ajudar a detectar què no estem fent bé, potser, al nostre web.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.