Sobre webs i blocs

bustia.jpgAquest vespre he escrit un correu electrònic al Carles per recomanar-li que obri un bloc, i quan he acabat d’escriure’l he pensat que valia més penjar-lo al nostre bloc. Així que l’enganxo a continuació.

Benvolgut Carles,

Reprenc la conversa que van tenir per telèfon fa uns dies i t’envio uns quants enllaços sobre alguns dels temes que vam tractar.

De webs n’hi ha de molts preus, pots trobar una escaleta de preus que pot començar en 40€ i pot acabar en projectes de 3 i 4 zeros. El més important és obtenir el web que més s’adeqüi a les necessitats de la teva masia rural i sobretot, el projecte que et produeixi un retorn de la inversió que has fet. Si el que vols és un web estàtic, que l’encarregues, el penges a la xarxa i te n’oblides, et recomanem que busquis el projecte més econòmic possible. Ara mateix el programa NEW (http://www.programa-new.es/) ofereix un sistema per fer webs molt econòmic.

Internet ha canviat molt i els webs estàtics (ens referim als webs que sempre tenen la mateixa informació) no tenen massa futur, normalment es perden entre els milions de planes de la xarxa i no se les mira ningú. Tu mateix parlaves de la necessitat que els teus clients et trobin a Google i això és difícil aconseguir-ho amb una plana estàtica.

Avui dia hi ha tantes planes web que aconseguir un bon lloc a Google és complex, Google valora cada un dels webs i aplica una sèrie de paràmetres per oferir els primers llocs als que considera més bons. D’aquest paràmetres n’hi ha de secrets (que Google es reserva) i n’hi ha que se saben, per tant la millor manera de posicionar bé un web ens coneixent-los i aplicant-los. Els més simples són:

1. Que la programació interna del web estigui ben feta.
2. Que hi hagi altres planes (quantes més millor) que enllacin l’adreça de la teva plana.

I sobretot

3. que el web expliqui coses realment rellevants, interessants, noves, canviants i de qualitat. O sigui, que es dirigeixi realment al destinatari al qual es pretén arribar i que se li expliquin coses que tingui realment interès per a ell.

Per aquest últim motiu et vaig recomanar un bloc. Un bloc és una pàgina web que té dues cares: la que es publica a Internet i una rerabotiga. El propietari del bloc des de la rerabotiga escriu regularment, penja fotos, fa comentaris, etc. És senzill d’utilitzar i molt més útil que un web estàtic.

En el vostre cas un bloc us permetria parlar regularment de la vostra masia, de la vostra feina i de l’entorn, d’excursions, de bon menjar, de pau i tranquil·litat, de qualsevol cosa que us passes pel cap, i penjar fotos (com dius que vols fer). Un bloc està carregat de quotidianitat, de sentiments, d’emocions, d’experiències; i no és precisament això el que busquen els vostres clients?

Bé acabo ja, que ja m’allargo massa. En resum: et recomano que visitis blocs, a http://blocs.mesvilaweb.cat/ en trobaràs molts. Si en vols trobar més només cal que a Google posis una paraula clau relacionada amb un tema que t’agradi i la paraula blog (en anglès i en castellà va amb G final) per exemple “Blog literatura”

I si vols començar a temptejar l’assumpte a https://www.blogger.com o al mateix Vilaweb pots obrir un blog personal.

Bé, no m’allargo més. Qualsevol dubte, pregunta, recomanació, el que vulguis! serà ben rebut, no dubtis a escriure’ns o a trucar-nos.

Salutacions,
Bernadette Farriol Roigés

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.