Quan al nostre ordinador esborrem un arxiu, tots sabem que fa cap a la paperera. I quan aquest arxiu l’esborrem de la paperera, sabem també que queda eliminat… per sempre més?
Doncs no. Els sistemes operatius només marquen aquest arxiu com a “esborrat” i el deixen de mostrar, però no eliminen el contingut. Això ho fan per anar més ràpid. Només hi escriuen al damunt quan necessiten aquest espai per a nous fitxers.
Exacte: aquests arxius es poden recuperar, si no fa massa temps que s’han eliminat i encara no s’han sobreescrit. Aquí teniu una eina molt senzilla per al Windows que s’encarrega de tot. Es diu Recuva i podeu descarregar aquí l’arxiu d’insta·lació.
Un cop instal·lat, només heu de triar quina unitat de disc voleu analitzar i l’aplicació mostrarà tots els arxius recuperables. Podeu triar un disc dur o també qualsevol unitat connectada a l’ordinador: targes de càmeres de fotos, unitats de memòria USB, reproductors d’MP3, targes de telèfons mòbils… podeu recuperar arxius de qualsevol unitat d’emmagatzematge.
La propera setmana parlarem d’aquest tipus d’aplicacions portables que es poden transportar i fer rodar directament en un llapis USB, per exemple.
Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat