Controla qui te accés als teus arxius de Google Drive amb WhoHasAccess

Núvol i treball en grup Una de les característiques de Google Drive que els usuaris apreciem més és la seva gran flexibilitat per treballar en grup. Però quan gestionem milers d’arxius i carpetes des de fa molts anys, podem arribar a perdre la visió sobre qui té accés i a què del nostre disc dur virtual. Creus que tens… Continueu llegint Controla qui te accés als teus arxius de Google Drive amb WhoHasAccess

Ai, les contrasenyes… KeePass al rescat.

No ho negarem. Per alguns, la gestió de les contrasenyes en el nostre dia a dia és un turment. Si les simplifiquem resulta que no són segures, però si les fem segures no hi ha manera de recordar-les de forma eficient. KeePass és una utilitat que ja porta uns anys en escena. Es tracta d’un… Continueu llegint Ai, les contrasenyes… KeePass al rescat.

Certificats de seguretat de servidors, confiança per als usuaris.

El divendres passat ja vam comentar que els servidors segurs protegeixen les dades que enviem per la Xarxa. Doncs bé, quan es publica un lloc web -una botiga electrònica, per exemple- en un servidor segur és necessari que un organisme autoritzat emeti un certificat, amb el qual es confirma que el propietari del servidor és qui… Continueu llegint Certificats de seguretat de servidors, confiança per als usuaris.

HTTPS: comunicacions segures per Internet.

Sempre que ens connectem a una pàgina web, un flux de dades viatja fins al nostre ordinador (textos, imatges…). De la mateixa manera, sempre que enviem informació -a través d’un correu electrònic o d’un formulari- les nostres dades també fan aquest viatge des del nostre ordinador fins al servidor de destí. Aquest intercanvi d’informació es… Continueu llegint HTTPS: comunicacions segures per Internet.

1, 2 i 3. Actualitza el teu navegador!

Ja hem comentat alguna vegada que el navegador d’Internet és una de les peces clau del nostre sistema informàtic. Podem pensar que no és necessari preocupar-nos per aquest petit programeta, ja tenim prou feina cada dia com per mirar quina versió del navegador utilitzem! Però creieu-me, en aquest cas és del tot recomanable tenir actualitzada… Continueu llegint 1, 2 i 3. Actualitza el teu navegador!