Recupera arxius esborrats per accident

Quan al nostre ordinador esborrem un arxiu, tots sabem que fa cap a la paperera. I quan aquest arxiu l’esborrem de la paperera, sabem també que queda eliminat… per sempre més?

Doncs no. Els sistemes operatius només marquen aquest arxiu com a “esborrat” i el deixen de mostrar, però no eliminen el contingut. Això ho fan per anar més ràpid. Només hi escriuen al damunt quan necessiten aquest espai per a nous fitxers.

Exacte: aquests arxius es poden recuperar, si no fa massa temps que s’han eliminat i encara no s’han sobreescrit. Aquí teniu una eina molt senzilla per al Windows que s’encarrega de tot. Es diu Recuva i podeu descarregar aquí l’arxiu d’insta·lació.

Un cop instal·lat, només heu de triar quina unitat de disc voleu analitzar i l’aplicació mostrarà tots els arxius recuperables. Podeu triar un disc dur o també qualsevol unitat connectada a l’ordinador: targes de càmeres de fotos, unitats de memòria USB, reproductors d’MP3, targes de telèfons mòbils… podeu recuperar arxius de qualsevol unitat d’emmagatzematge.

I una altra avantatja: a l’hora d’instal·lar el programa podeu fer-ho al vostre ordinador o en una unitat de memòria portàtil, com un llapis USB. Això vol dir que podeu prendre amb vosaltres l’aplicació i fer-la servir en qualsevol ordinador.

La propera setmana parlarem d’aquest tipus d’aplicacions portables que es poden transportar i fer rodar directament en un llapis USB, per exemple.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.