Núvols d’etiquetes, una nova forma de classificar.

Ordenar continguts i classificar-los bé: un problema realment difícil de resoldre. En l’ordenació d’informació cada persona aplica el seu propi criteri i utilitza uns termes determinats per anomenar els seus continguts, és realment difícil que ens posem d’acord.

Amb l’intent d’aportar una nova via per resoldre aquest problema, a Internet cada cop són més habituals els núvols d’etiquetes. Quan es publica algun document a Internet, un article d’un bloc, una fotografia, un vídeo… s’etiqueta amb una sèrie de paraules clau, tantes com es vulgui. Les paraules clau s’acumulen en grups, quan es clica damunt d’una de les paraules s’accedeix a tots els documents vinculats a aquella paraula.

En algunes aplicacions és habitual agrupar les etiquetes en núvols i donar-los diferents mides i intensitat, depenent del nombre de vegades que s’han utilitzat en l’etiquetació de documents. Sembla una forma estranya i poc ordenada de classificar documents, però resulta força efectiva, ja que respon a la sentència: L’objectiu és trobar i no pas ordenar”.

Podeu trobar algun exemple de núvol d’etiquetes:
En l’etiquetatge de Flickr
A la Vikipèdia, per explicar el web 2.0
A Del.icio.us, per mostrar el enllaços més populars
En molts blocs, comunitats socials, aplicacions per compartir fotos, videos, webs…

Per cert, en anglès les etiquetes s’anomenen tag i és amb aquest terme com sovint s’anomenen les etiquetes a Internet.

1 comentari

  1. Interessant això dels núvols d’etiquetes, he trobat un codi html per la web i l’he posat al blog. A veure si em fixo més en el codi i li canvio el color i alguna cosa així…

    Per cert, felicitats pel blog, el trobo molt interessant.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.