Webs per a la conversa

primaveraRepetim cada dia que Internet és una conversa i que cal afavorir l’ambient adequat per fomentar un Xarxa en diàleg. Si però, això què significa? T’ho expliquem amb un exemple.

Dell, la marca d’ordinadors que només ven a client final, ha obert a Internet Ideastorm -tempesta d’idees- un espai on els seus clients poden proposar millores en els equips i votar les propostes d’altres clients, si les troben interessants. Amb aquesta informació Dell decideix quins canvis implementa en els nous equipaments.

Amb aquesta iniciativa, per una banda Dell obté informació directa dels seus clients, descobreix clarament els seus interessos i les millores en el producte estan destinades a resoldre necessitats reals. Per altre banda, els usuaris de Dell se senten escoltats i veuen com realment la marca es preocupa per ells.

Aquest és un bon exemple de projecte web destinat a generar conversa.

En aquest projecte també cal destacar-hi un últim detall. I és que actualment existeixen a Internet aplicacions amb codi obert, amb les quals construir un espai web com el de Dell és realment senzill i ràpid. Per tant s’aconsegueix tenir una bona aplicació web, abocada a la conversa, amb un cost econòmic molt ajustat. Ara el cost tecnològic està ja a l’abast de tothom i la Xarxa ja és un espai on triomfen les bones idees.

Per tant les petites empreses, on hi ha algú amb iniciativa, energia i esperit innovador, els equips de professionals que viuen amb passió la seva feina, tenen la gran oportunitat per obrir i fomentar una nova conversa a la Xarxa, amb un “ideastorm”, amb un blog o amb algun altre recursos on s’estableixi un vincle i una llarga conversa entre diferents persones que es mouen per Internet.

Si és aquest el teu cas, si ets un emprenedor amb el cap ple d’idees i amb molta energia per gastar en el teu projecte, pensa-hi. És el moment: la tecnologia t’acompanya i Internet és el teu espai.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.