2n. aniversari de la Càtedra d’Emprenedoria de la URV.

2n aniversari catedra emprenedoriaMolt interessant la trobada que avui ha organitzat la Càtedra URV-Empresa de la URV, per celebrar el segon aniversari d’aquesta institució dedicada al foment de l’emprenedoria a la nostra zona. S’ha celebrat a la Finca Experimental Mas dels Frares de la URV, a Constantí. Es tracta de les instal·lacions on la Facultat d’Enologia de la URV fa les seves pràctiques.

La jornada l’ha obert en Fernando Campa, director de la Càtedra, que ha fet un repàs dels objectius i dels resultats obtinguts durant aquests dos anys. Després hem pogut gaudir i aprendre tots amb la intervenció d’en Jordi Mercader, Director General de MercaConsult, que ens ha apropat al món dels bussines angels i ens ha fet reflexionar sobre la relació entre els emprenedors i els inversors en empreses.

Com a idees clau, hem arribat a les següents conclusions:

  • Entre un emprenedor i un inversor s’ha d’establir un matrimoni de conveniència: l’emprenedor busca recursos per tirar endavant, l’inversor vol recuperar uns diners amb beneficis. Bon rotllo, però tot el no s’emmarqui en aquesta idea només portarà problemes a les dues bandes.
  • Un inversor busca emprenedors amb una barreja d’aptituds: per una banda li han de brillar els ulls al parlar del seu projecte, ha de creure en el seu producte fins el punt d’emocionar-se. Però sobretot ha de tenir una capacitat de gestió impecable i una capacitat de treball enorme. Moltes d’aquestes relacions fracassen per un dèficit en aquesta segona aptitud.
  • El matrimoni inversor-emprenedor ha de contemplar, des del primer dia, les instruccions del divorci. És una relació temporal en la qual les dues parts han de saber quan i de quina manera abandonaran.

Ep!, i després hem pogut fer un petit tast d’alguns dels bons vins que s’elaboren a la finca.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.