1, 2 i 3. Actualitza el teu navegador!

Ja hem comentat alguna vegada que el navegador d’Internet és una de les peces clau del nostre sistema informàtic. Podem pensar que no és necessari preocupar-nos per aquest petit programeta, ja tenim prou feina cada dia com per mirar quina versió del navegador utilitzem!

Però creieu-me, en aquest cas és del tot recomanable tenir actualitzada aquesta peça del nostre sistema: ens compromet la seguretat de tot l’ordinador. A més, utilitzar un navegador modern ens proporciona la millor experiència i la màxima productivitat a Internet.

Avui mirarem de conèixer quin navegador utilitzem i de com donar-li una capa de pintura nova, en tres passes:

  1. Com saber quin navegador utilitzem?
  2. Com saber quina versió utilitzem?
  3. Com obtenir la darrera versió?

1. Conèixer el nostre navegador.

Si no esteu segurs del tipus de navegador d’Internet que feu servir (no us estranyeu, hi ha molta gent que no ho sap) obriu qualsevol pàgina d’Internet (si esteu llegint el Tres Minuts ja serveix) i mireu què diu a la barra de títol de la finestra. Ha de dir alguna cosa com:


El nom del navegador és el text final. Normalment trobareu que diu “Microsoft Internet Explorer” o “Mozilla Firefox”. És clar que hi han molts altres navegadors, però és molt possible que el nostre sigui un d’aquests dos.

2. Conèixer la versió actual del navegador.

Si resulta que utilitzeu el “Microsoft Internet Explorer”, aneu a la barra de menú i cliqueu a sobre d'”Ayuda” i després a “Acerca de Internet Explorer”.

Us trobareu un quadre semblant a aquest:

El text marcat és la versió que disposeu. La darrera versió disponible d’aquest navegador ara mateix és la 7.

Si el vostre navegador és “Mozilla Firefox”, les passes són molt semblants. Aneu al menú “Ayuda” i feu clic a sobre de “Sobre Mozilla Firefox”.

Us trobareu un quadre semblant a aquest:

El text marcat correspon a la versió. La més nova és la 2.0.0.14, i el proper dia 17 de juny estarà disponible la versió 3. Si voleu, podeu esperar ja a aquest dia per actualitzar.

3. Com obtenir la darrera versió del navegador?

Internet Explorer. Podeu baixar la versió 7 en aquesta adreça:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=
9AE91EBE-3385-447C-8A30-081805B2F90B&displaylang=es

I clicar a sobre del botó “Descargar”. Us demanarà si voleu obrir l’arxiu o guardar-lo. Trieu guardar i deseu-lo a un lloc que pugueu recordar després. El vostre escriptori és un bon lloc.
Son 14 megues de descàrrega que quan acabeu de baixar trobareu en un arxiu anomenat d’alguna manera semblant a IE7-WindowsXP-x86-esn.exe

Ja sabeu, obriu aquest arxiu i seguiu les instruccions.

Mozilla Firefox. Podeu baixar la darrera versió aquí:
http://www.mozilla-europe.org/ca/products/firefox/

Cliqueu al botó “Baixeu-vos-el ara” i començarà la descàrrega d’un arxiu de prop de 6 megues que podeu guardar a l’escriptori. L’arxiu es diu (a dia d’avui) Firefox Setup 2.0.0.14.exe

Obriu l’arxiu i seguiu les instruccions.

I a partir d’ara, què?

Aquestes darreres versions d’alguns navegadors incorporen l’opció d’avisar-vos automàticament si n’hi han de noves. Per tal que el propi programa us notifiqui que hi ha una revisió nova heu de fer el següent.

En Firefox, aneu al menú “Eines” i feu clic a “Opcions”.

Al següent quadre premeu “Avançat” i la pestanya “Actualització”.

Marqueu la casella que voleu comprovar automàticament les actualitzacions de Firefox. Accepteu i ja està, a partir d’ara ja no caldrà que torneu a fer tot aquest protocol ja que l’aplicació s’encarregarà de tot.

Dins l'”Internet Explorer” no existeix aquesta opció. És el propi Windows el que s’encarrega de les actualitzacions del navegador. Si el vostre sistema operatiu s’actualitza sol, el navegador també ho farà. Si no sabeu si el vostre Windows s’actualitza automàticament, en podem parlar un altre dia de com fer-ho.

Una miqueta llarg el tema d’avui, però hem considerat que val la pena que tots tinguem actualitzat un component tan important del nostre treball diari.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.