Google Docs: tot un paquet ofimàtic sempre a la butxaca.

Ja fa temps que tots utilitzem paquets ofimàtics com l’OpenOffice.org o el Microsoft Office entre d’altres i cadascú fa servir els diferents programes segons les seves necessitats. Doncs a Internet existeixen altres aplicacions molt semblants a les que ja coneixem i que ens proporcionen una sèrie d’avantatges.

És el cas de Google Docs, un sistema de tres aplicacions en línia: un processador de textos, com el Word, un full de càlcul com l’Excel i un creador de presentacions de diapositives, com Power Point. I quina gràcia té Google Docs?

N’enumerem unes quantes:

  1. És una aplicació en línia, per tant sempre que tinguis connexió a Internet tens accés als teus documents, a veure’ls i a modificar-los.
  2. Ofereix diferents nivells de privadesa. Tots els documents es poden clausurar perquè només els vegis i els manipulis tu o bé es poden compartir, en línia, amb altres persones.
  3. És una eina excel·lent per treballar en grup i a distància, perquè tothom que té accés al document el pot modificar i afegir-hi informació, de manera que s’evita generar múltiples versions d’un mateix document.
  4. Sempre que es modifica un document se’n guarda una versió anterior, per tant sempre podem recular i rectificar els canvis que hem fet.
  5. Els arxius de Google Docs són compatibles amb els formats ofimàtics tradicionals, els arxius es poden traspassar dels sistemes tradicionals (Microsoft o OpenOffice) a Google Docs i a la inversa.
  6. Tots els documents es poden publicar automàticament com a pàgina web.

Nosaltres fa temps que fem servir Google Docs i el recomanem fermament.

  • Sovint ens permet treballar al tren amb el mateix document que hem començat a la feina.
  • Sempre que hem de treballar amb algú ens dóna agilitat i ens evita fer un ball de correus amb diferents versions d’un mateix document.
  • Darrerament s’ha convertir en la nostra eina per a fer resums de les convocatòries d’ajuts i subvencions públiques i publicar-ho directament com a pàgina web per a fer-ho arribar als nostres clients (aquí en teniu un exemple).

Proveu Google Docs, segur que us agradarà. Us deixem aquí dos enllaços on s’explica amb més detall el seu funcionament:

la presentació oficial de Google Docs.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a bernadette arrova enraona punt cat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.