Identitat distribuïda, escampa’t per la Xarxa.

Ets un professional? Ets un emprenedor/a? Un empresari/ària? Tens una forma personal de treballar i en les teves tasques s’imprimeix una manera única i interessant de fer les coses? Sí? Doncs et recomanem que tinguis una “Identitat Distribuïda” a la Xarxa.

Tenir una identitat distribuïda és ben senzill, econòmic i molt útil.

En què consisteix tenir una identitat distribuïda?

En participar en les aplicacions i les comunitats de la Xarxa de forma activa i regular, aportant afegint, contrastant i compartint el coneixement que vas adquirint gràcies a la teva feina. Per exemple: en obrir i utilitzar un compte de del.icio.us, un blog, un Slideshare, un perfil de Facebook, un Bubbl.us, un Twitter, un compte de Flickr… en resum, en utilitzar de forma activa els recursos que més s’adaptin a la teva forma de treballar.

Quins avantatges proporciona una identitat distribuïda?

  1. Et connecta i et relaciona amb altres professionals, amb els quals tindràs un contacte regular. Coneixeràs persones que t’oferiran part dels seus coneixements i experiències i, sobretot, interaccionaràs amb gent que no hauries conegut mai fora de la Xarxa.
  2. T’ajuda a construir amb naturalitat una bona identitat professional, ja que altres professionals, interessats pels mateixos àmbits de coneixement que tu, t’aniran trobant de forma natural en recursos i serveis de la Xarxa. Es construiran una imatge professional de tu abans de conèixer-te personalment.
  3. Et proporciona un fons de coneixement que tindràs a mà sempre que la necessitis i que podràs mostrar a clients, companys i col·legues en el moment més oportú: només caldrà que els recomanis l’adreça web del teu blog, de les teves presentacions, dels teus enllaços…
  4. T’ajuda a dirigir visites al teu web, ja que normalment en tots els recursos hi podràs deixar el teu nom i l’adreça del teu web.

Realment és molt recomanable per un professional d’avui tenir una identitat distribuïda a la Xarxa. Només cal tenir una actitud oberta i comprendre que la teva millor carta de presentació és la teva pròpia feina, per tant no s’ha de tenir por a ensenyar i a compartir les petites coses que generes en la teva tasca quotidiana.

T’animem a que obris la teva feina a la Xarxa i participis en la generació de coneixement distribuint la teva identitat professional a Internet. Fes-ho! t’ajudarà molt i aprendràs més.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a bernadette arrova enraona punt cat

 

 

1 comentari

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.