Que m’emporto a casa del Cdigital 2009

catosfera09Dissabte a Cdigital 2009 Marc Cortés ens va parlar del neocòrtex cerebral i de la capacitat humana per establir 150 vincles amb diferents persones. M’agraden les xerrades perquè idees fresques porten a més idees, i des del dissabte que li dono voltes al 150, a la Xarxa, al neocòrtex i a l’intertot.

Internet és inter què? És interculutal, interligüístic, intersocial, intergeneracional, intertot o és interres? Tenim una gran oportunitat, més que per establir vincles amb 150 persones, tenim l’ocasió de conèixer i interactuar amb persones de 150 móns diferents. Si aquesta falera enllaçadora de “followers” la fem servir per mantenir el nostre cercle personal, per nodrir el tipus de món que ja entenem i que ens resulta còmode, llavors estem perdent una gran ocasió.

L’impuls enllaçador ens permet escoltar i aproximar-nos a altres maneres d’entendre el món. I això sí que és interessant, perquè ens ajudarà a obrir bé els ulls, a ser més empàtics, a comprendre allò que ara no entenem, a saber més i millor.

Així que em proposo escoltar el que explica:

  • la noia de les 12 camises blanques i les 100 sabates. Perquè jo vaig tot l’hivern amb un polar marca Quechua.
  • El que s’autoproclama com a gran professional. Perquè em poso vermella quan he de donar la meva tarja.
  • L’apassionat de la fórmula 1. Perquè per a mi F1 només és una cadena d’hotels baratos.
  • El friki tecnològic més friki. Perquè m’agraden els mòbils que només serveixen per trucar.
  • El que parla des de la Patagonia. Perquè “josiquecorridotierras, questado en los Freginales, Santabarbaralagalera y Elmasdelosbarberanes”.
  • El diputat del partit que no he votat mai.
  • I així fins a 150

M’ho proposo encara que  sé que en algun cas em costarà ser intercultural, intersocial, intergeneracional… perquè ” l’intertot” més que neocòrtex depèn d’un entrenament personal voluntari, de vegades incòmode.

2 comentaris

  1. Gràcies Marc. M’agrada molt aprendre dels altres, és molt estimulant i m’esforçaré a fer-ho sempre que pugui, a la Xarxa i en Xarxa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.