Ous de Pasqua digitals

En el món dels ordinadors, els “Ous de Pasqua” són petites funcionalitats o missatges que els programadors inclouen amagades a les aplicacions i que no documenten. Acostumen a ser de caire divertit o informal. Avui, amb l’excusa de la proximitat de les vacances de Setmana Santa, us expliquem com trobar alguns dels Ous de Pasqua més clàssics als vostres ordinadors.

El Bloc de Notes del Windows XP n’amaga un: obriu-lo i en un nou document escriviu “Bush hid the facts”. Guardeu-lo amb qualsevol nom i tanqueu-lo. Al tornar a obrir l’arxiu trobareu uns críptics caracters en lloc de l’escrit original.

El Calc de l’OpenOffice.org ens permet jugar als marcianets si en la primera cel·la d’un full de càlcul nou escrivim =game() i contestem la pregunta que apareixerà escrivint a sobre de la mateixa cel·la =game(“StarWars”)

Si feu servir el Google Reader, podeu activar un vistós ou prement la següent seqüència de tecles: ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → b a (fletxa-amunt fletxa-amunt fletxa-avall fletxa-avall fletxa-esquerre fletxa-dreta fletxa-esquerre fletxa-dreta b a)

El propi cercador de Google no podia ser menys. Si escriviu Google easter eggs a la página principal del cercador i premeu el butó “Segur que tinc sort” podreu jugar amb un bonic conillet.

Trobareu molta més informació sobre els Ous de Pasqua a la Wikipedia. Que tingueu molt bones vacances!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.