Les cerques a Twitter. Una mina!

Cada dia és més clar que la Xarxa té múltiples aplicacions a l’empresa: ens ajuda a difondre la nostra identitat i la nostra marca, ens facilita la fidelització de clients i la creació de contactes ferms, ens ajuda a estalviar temps i diners, ens ajudar a guanyar diners… vaja, que sí!

L’empresa té un bon lloc a la Xarxa, ara bé, ha de saber integrar-hi dinàmiques, missatges, relacions… i això cal fer-ho a poc a poc i amb pas ferm.

Hem de saber comprendre l’oportunitat que ens ofereixen les xarxes socials i estar atents als seus usos. Per això avui parlarem d’una funció molt concreta de Twitter: les cerques.

Per què és interessant l’opció de cerca de Twitter?

Doncs en primer lloc és interessant perquè a Twitter cada dia hi ha més usuaris. Les persones i les empreses l’utilitzen per expressar-se, comentar, queixar-se… L’opció de cerca de Twitter ens llistarà totes les entrades en què s’ha utilitzat una determinada paraula i per tant ens permetrà descobrir:

  • Quina és l’opinió més generalitzada sobre un tema.
  • Qui parlar de la nostra ciutat i per tant es mou pel nostre territori més proper.

És com si tinguéssim una orella parada a cada conversa i puguéssim escoltar què pensa la gent d’un tema concret que a nosaltres ens interessa en especial. Us deixem aquí una presentació de CommonCraft que parla de les cerques de Twitter d’una forma molt directa i clara.

3 comentaris

  1. m’ha encantat aquest article i el video. Maluaradament el tema de les xarxes socials no esta tant desenvolupat a europa pero suposo que ja arribarà!

  2. Hola Pere,

    Sí, i tant que arribarà, de fet ja va arribant. Els mitjans tradicionals cada cop en parlen més i hem de reconèixer que això ens ajuda moltíssim a difondre un ús professional de les Xarxes socials.

    Fa uns mesos (que no pas anys) algun client m’havia dit :”blogs? això és el que fa servir la meva nevoda de 15 anys per evar-se fotos amb les amigues”.
    Ara sovint diuen: “no tinc temps, encarrega-te’n tu”.
    Espero que ben aviat em diguin: M’interessa i ho entenc, només cal que m’ajudes a integrar-ho en el meu treball.

  3. uix! Me m’he oblidat, gràcies Pere… t’agraeixo moltíssim el teu comentari i em fa posar vermella. Gràcies, de veritat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.