Un exemple de bona redacció web.

bici

Hem topat amb el web Amb bici a la feina, ens ha agradat força i et volem explicar perquè.

En ha agradat:

Per l’enfocament del web.
Directe, clar i al gra.  El missatge és positiu i  molt evident des del primer moment: “Anar a treballar en bicicleta és possible i recomanable”.

Per l’enfocament dels testimonis reals.
Persones com nosaltres ens expliquen les seves experiències reals i ens parlen de com han resol els problemes que, pels no iniciats, són un fre a l’hora anar a la feina en bici: bici i roba de mudar, bici i higiene, bici i robatoris, problemes de seguretat, etc.

Pel tractament dels contingut.
L’organització de les seccions és prou clara. Els continguts que s’hi tracten estan clarament vinculats al tema, i ofereixen recomanacions molt útils.

Per l”ús de les imatges.
Hi ha un bon treball de fotografia, gent “real” -no models- utilitzant la bicicleta pel carrers de Barcelona. La imatge reforça molt bé el missatge positiu i realista del web.

Pel to de redacció.
També directe, clar, encarat al destinatari. Sense por, el text està redactat en 2a. persona del singular: et parlen a “tu, que t’has plantejat agafar la bici però encara no t’has acabat de decidir”.

Per l’estructura del text.
Amb títols molt clars, paràgraf curts i directes i amb subtítols  que trenquen molt bé les  llargues extensions del cos de text.

També ens ha agradat per la forma com hi hem arribat.
Ha estat una recomanació que @sinache ens va fer per Twitter.

Com tot en aquesta vida, aquest web no és perfecte i hem vist alguna cosa que ens ha agradat menys.

No ens ha agradat tant:

L’excés d’arxius en PDF.
És una llàstima que els continguts d’aquests PDF no s’hagin editat també en pàgines HTML, s’hauria aconseguit un projecte rodó, usable i funcional. La descàrrega de PDF és tediosa i encara que és bo oferir una versió per imprimir, cal oferir tots els continguts en format de pàgina web, perquè la navegació sigui ben fluida.

En conjunt és un bon treball.

Felicitem doncs, a Bicileta Club de Catalunya i a l’empresa que ha desenvolupat el projecte, per la forma com han sabut utilitzar el mitjà web i per la sensibilitat a l’hora de triar i redactar els continguts del web Amb bici a la feina.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.