Ara que ja hem entès això del web 2.0

Fotografia de eperales a Flickr
Fotografia de eperales a Flickr

Portem gairebé dos anys publicant cada divendres un Tres Minuts, primer a Blogspot i després al Blog d’Enraona. Mirem enrere i veiem que ja hem tractat molts temes, hem recomanat aplicacions i eines: ara toca fer una aturada per fer una reflexió.

Ja no se’ns fa gens estrany això del web 2.0, les empreses amb iniciativa ja han vist que la Xarxa no és cap joguina i que cal saber encaixar-la en la forma de treballar. Vaja, que ja ho hem entès tots: el web 2.0 no són eines, ni aplicacions web, ni una aposta de futur, ni una oportunitat…

El web 2.0 és com hem acabat anomenant una dinàmica d’interacció on és molt important que cadascú, si vol, hi busqui i hi trobi facilitat i oportunitat per aprendre, per millorar, per conèixer, per treballar, per vendre, i sobretot, per participar en una desbandada de relacions entre persones amb les quals hem d’aprendre i evolucionar.

Les persones fa milers d’anys que parlem, aprenem, descobrim, ens enfadem, construïm i fem, fem, fem. Doncs continuem no? Aprofitem allò que tenim entre mans i continuem parlant, aprenent, descobrint construint, enfadant-nos, desenfadant-nos i fent, fent, fent… També a la Xarxa!

2 comentaris

  1. Felicitacions pels dos anys de feina! :-)
    La constància i la rigorositat fan creixer eol vostre “Grondwell” com diuen Charlene Li & Josh Bernoff en el seu bestseller… i enforteix el vostre factor “Whuffie” com l’anomena Tara Hunt en el seu llibre. :-)
    Personalment, crec que en vint anys hem reproduït a Internet la histyòria de la humanitat. De fet, em passat de ser caçadors-recolectors de la informació (web1.0) a ser agricultors de la informació (web2.0), i aviat iniciarem l’èra dels serveis i l’especialització professional de col·lectius autoregulats (web 3.0)… Unes reflexions sobre el tema:

    http://espurna.ning.com/profiles/blogs/quina-diferencia-hi-ha-entre

    Que seguiu fent tant bona feina com fins ara!

  2. Gràcies Neus, prenem nota del teu comentari, és molt interessant i ve d’una font que jo no coneixia. També prenem nota del teu blog, et llegirem convençuts que ens aportaràs bones idees.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.