Eines i Treball en equip II. Més idees i ben fresques!

Avui hem estat al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural participant en unes jornades d’aprenentatge sobre el treball en equip i les eines TIC.

M’ho he passat molt bé! Sobretot perquè la xerrada ha anat evolucionant fins a convertir-se en un debat viu, on s’han mostrat molts punts de vista i on l’aportació de tots ha afegit una sèrie de reflexions molt interessants, apunto algunes de les idees que han anat sorgint:

 • Confidencial! Qui hi posa el segell? Les persones som molt conscients de quina informació és privada i no es pot deixar en obert. La protecció de les dades personals és una preocupació de tots, per tant en un equip de treball l’autoregulació sobre què és confidencial i què no ho és funciona.
 • No es tracta de tot o res. L’acció voluntària de compartir continguts, formes de processar i de generar coneixement té diferents nivells d’obertura. Es pot compartir amb un equip reduït, amb tot un departament, amb tot un grup de professionals o amb tota la Xarxa. La tasca que es realitza i la finalitat que es segueix ens acota els límits d’obertura.
 • Trobem-nos! Les trobades presencials predisposen als equips de treball a compartir i interactuar en xarxa. Consoliden els bons vincles, necessaris per al treball en equip.
 • Si us plau, per començar un dinamitzador! Els equips de treball funcionen molt millor si existeix la figura del dinamitzador, que ajuda a totes les persones de l’equip a incorporar pràctiques, eines i actituds que faciliten el treball col·laboratiu.
 • Quina és la fita? Els fonaments del treball en equip està en l’aportació de cada una de les persones que formen el grup, amb les seves particularitats úniques. Però és bo dissenyar una estratègia conjunta que defineixi el marc del treball col·laboratiu.

Aquestes bones reflexions (i alguna altra que recordaré més tard) me les apunto i me les faig meves. Són els guanys que avui he obtingut, gràcies a participar en una jornada de treball on hi havia una trentena de persones disposades a compartir la seva visió particular. Sovint aquestes coses passen. :-)

Us deixo la presentació que hem fet servir de guió, perquè n’estic contenta, perquè crec que ha servit de metxa per encetar un debat molt ric, que ens ha ajudat a tots a aproximar-nos a una actitud oberta per al treball en equip.

4 comentaris

 1. Gràcies, Bernadette. Trobo que has reblat el clau: tots els temes interessants que s’han tractat en el decurs de la sessió els has recollit en quatre ratlles. Perfecte! :-)

 2. També m’ho vaig passar molt bé escoltant la teva presentació!

  Una presentació que va agradar molt, i el més important, va impactar molt. L’efecte metxa el vas aconseguir. Ara és feina nostra que la foguera comenci a cremar. Les idees que apuntes són una bona guia per començar a caminar.

  A més de les reflexions que escrius al teu post, al llarg de la presentació vas anar senyalant moltes idees i voldria destacar-ne algunes:
  1 – El treball en equip no significa renunciar, significa compartir el que aportes al grup. Per molt petita que sigui l’aportació el grup hi guanya.
  2 – Un valor clau actual és la capacitat de sintesi. Quan hi ha molta informació i el temps és escàs, saber explicar les coses en poques paraules és molt important.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.