Obrim l’any i obrim Enraona

Foto de jordi_hdz a Flickr

Comencem l’any fent previsions de tresoreria, preparant un pressupost per al 2012, revisant el pla estratègic d’Enraona. Intuïm més que mai que hem d’optimitzar els esforços i aconseguir treure la màxima potència de cada bri d’energia. No es tracta de fer menys per més, es tracta de fer cada dia més i millor, malgrat que res és senzill.

Per això aquest any comencem a posar en pràctica un principi que des del primer dia en què l’Antonio i jo vam decidir que volíem ser socis ens ha empaitat: entenem l’empresa com un col·lectiu productor d’energia positiva, de valor i de riquesa econòmica i cognitiva per a cada una de les persones que en forma part. Creiem fermament que l’empresa és una forma contemporània i positiva de contribuir en bé de tothom, creiem en l’empresa oberta i volem que Enraona sigui una empresa oberta.

Enguany veiem clar com podem començar a obrir Enraona en essència i en actes i en aquest sentit posem en pràctica dues accions:

 1. El Pla estratègic i els comptes de l’empresa s’obren a tots els treballadors.
  Les cinc persones que formem Enraona sabrem quines són les expectatives de l’any, quins objectius ens marquem, quina és la facturació mensual i quines són les despeses de l’empresa, partida a partida.
 2. Obrim el pla de formació.
  Dissenyem un pla de formació intern, perquè la gent de programació té moltes coses a ensenyar-nos als que treballem en redacció i gestió de continguts i perquè els que fem gestió de continguts i dinamització en entorns digitals tenim coses per explicar als programadors. I com que tenim més cadires de les que necessitem, si algú de fora d’Enraona es vol apuntar a alguna de les sessions de formació, el rebrem amb els braços oberts.

Hola, 2012. Fes via, nosaltres anem tirant.

7 comentaris

 1. Aixó que feu d’obrir l’empresa, sobretot en el punt 1, de que tots els treballadors coneguin les dades, és un gran esforç que pocs, per no dir cap empresari en el sector privat em sembla que fa. He treballat en varies empreses, i tot i que he tractat de primera mà els números (pressupostos, facturació, costos, ….), sempre m’he trobat amb caps que han estat bastant recel·losos en mostrar totalment les cartes. Espero que tingueu molta sort en aquesta nova etapa, però recordeu que els diumenges són per descansar, ja ho va fer Déu en el seu moment ;)

 2. Això de la formació té bona pinta, m’interessa! Suposo que ja em passareu més informació quan en tingueu, gràcies.

 3. M’apunto a les formacions.
  També us en puc donar alguna, estic aprofundint en Symfony 2 i ara començo també amb CSS3 i HTML5, el problema com sempre és el temps!

 4. Gràcies Francesc. Certament, complir amb el punt 1 és un esforç que implica a tots els treballadors, ja que genera compromisos en totes direccions.

  David, Mariona, Cristian, el pla de formació del primer trimestre ja el tenim dissenyat. En breu explicarem com el portarem a terme :)

 5. Hola, com va això?
  Seguint un tuit vostre he fet cap al blog d’Enraona i m’ha cridat especialment l’atenció aquest ‘Obrim l’any i obrim l’Enraona’.
  Comparteixo en gran part la definició que feu de l’empresa i trobo molt interessant aquesta inciativa que heu començat a aplicar.
  Al mateix temps també tinc interès en aquest pla de formació que voleu posar en marxa, i com que oferiu la possibilitat d’assistir-hi, si puc – qüestió de temps – m’agradaria acompanyar-vos. Que vagi bé.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.