El perfil digital sempre aferrat a cada correu electrònic

Fa uns dies que l’Antonio em va recomanar un giny per als comptes de Gmail i de Google Apps molt, molt, curiós. L’aplicació s’anomena Rapportive i crea una columna a la banda esquerra de la pantalla on mostra un resum dels perfils digitals de cada un dels remitents del correu. Com? Doncs això, que cada cop que obres un correu, a la dreta del missatge tens una columna amb algunes dades de la persona que t’ha escrit.

L’aplicació rastreja a la Xarxa i a la teva llista de contactes la informació i normalment alguna cosa troba i t’ensenya: el compte de Google, el compte de Facebook, el de Twitter, el telèfon de contacte… Res privat i que no vulguem ensenyar, però segurament moltes dades que potser ens sorprenen si les veiem totes juntes.

Aquesta aplicació és doblement útil:

  • Com a receptor t’ofereix un recull de dades d’altres persones molt interessants i molt ràpides de localitzar.
  • Com a emissor, si actives Rapportive, et permet seleccionar els teus comptes i els teus perfils que vols que vegin els altres usuaris.

A més té una gràcia extra, i és que Rapportive crea una columna a la dreta de la pantalla i substitueix així la columna de la publicitat :-))

Et recomano que provis aquest petit giny amb el qual tindràs a mà la informació de la gent més propera, i descobriràs dades ben curioses de gent que potser no coneixes gaire i que t’envia missatges, desitjats o no.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.