100 dies descobrint a fons l’ecommerce per a l’exportació

Fa uns mesos al correu d’etim.cat, la botiga en línia de la Cooperativa, va arribar una proposta per participar en el procés de selecció del primer Digital Export Accelerator, un programa pilot de Google i un grup d’empreses afins, per formar a 100 PIMES en tècniques de comerç electrònic internacional. Mig segon vam necessitar per veure que la proposta valia la pena i per moure els fils per participar-hi en nom de la Cooperativa. Un mes després vam saber que ens havien seleccionat. Visca!

L’experiència ha estat molt positiva, hem anat durant dotze divendres a ESADECreapolis on la pròpia gent de Google España ens han parlat de posicionament en cercadors, d’analítica web, d’adaptacions a mòbil, de publicitat de pagament, de tècniques de gestió, de control, de valoració (sincerament Google no em deixa mai de sorprendre!). També experts en sistemes de pagament internacional, en dret internacional, en normes de privacitat, en logística, en duanes i en màrketing digital ens han ofert un festival de coneixement i bones experiències.

Hem conegut casos d’èxit espectaculars, com el d’Aceros de Hispania, una botiga en línia que des d’un petit poblet de Terol envia milers de comandes cada any a tot el món. O com Pronovias, que gestiona des de la central de Barcelona totes les accions de màrketing, la comunicació digital i la interacció a la xarxa de totes les delegacions de tot el món, perquè sap que el vincle que ha de crear amb les seves clientes és una font de valor i de valoració fonamental.

Hem conegut també d’altres empreses, que des de sectors diversos com el tèxtil, la bijuteria, la roba per a infants, les ulleres, la venda de licors o les joguines s’enfronten al repte de l’ecommerce internacional.

En el nostre cas hem consolidat coneixements sobre l’àmbit digital, hem descoberts nous camins per ampliar i per seguir avançant i sobretot, ens hem adonat que realment a la xarxa poques fronteres hi ha, que la venda online fora de l’Estat Espanyol és realment possible, factible i recomanable. Vés, que si teniem camí per recórrer ara ens han donat un mapa més gran, i com que són ben poques les coses que ens fan por, ens posem de cap a treballar a fons el comerç online internacional.

DEA Presentació Cooperativa Falset Marçà

Som gent afortunada, sens dubte!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.