On viu el meu lloc web?

Vols saber en quina zona geogràfica es troba físicament el teu lloc web?

Vés a la página http://ipligence.com/geolocation i introdueix el nom d’un domini. Al mapa apareixerà el punt geogràfic del servidor. Val a dir que no té per què estar exactament on diu, però sí que correspon al país o zona geogràfica.


Un lloc web, per abreujar, és una col·lecció d’arxius ubicats dins d’un ordinador (servidor) que els envia a altres ordinadors.

Quan des del nostre ordinador visitem una pàgina web, el que fem és establir una connexió amb el servidor corresponent. És lògic pensar que quan més lluny de nosaltres estigui ubicat el servidor, més temps pot trigar a arribar-nos la pàgina que l’estem demanant. Certament, entre d’altres factors, el lloc on estigui el servidor físicament afectarà molt a la velocitat de la comunicació.

Per això és important que el servidor on allotgem el nostre web es trobi dins del país i de les xarxes de comunicacions del la major part dels nostres clients o usuaris. Hi ha països on el lloguer de servidors és molt més econòmic que a Espanya o Europa, i moltes empreses ubiquen els seus llocs web als Estats Units, per exemple.

Si volem que el nostre web guanyi en rendiment i els nostres usuaris es troben majoritàriament a Espanya, val la pena que el nostre servidor estigui ubicat en aquest costat del mar. A més, molts cercadors valoren positivament que un lloc web s’allotgi en un servidor de la mateixa zona lingüística.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.