Arxiu d'etiquetes: dominis

On viu el meu lloc web?

Vols saber en quina zona geogràfica es troba físicament el teu lloc web?

Vés a la página http://ipligence.com/geolocation i introdueix el nom d’un domini. Al mapa apareixerà el punt geogràfic del servidor. Val a dir que no té per què estar exactament on diu, però sí que correspon al país o zona geogràfica.


Un lloc web, per abreujar, és una col·lecció d’arxius ubicats dins d’un ordinador (servidor) que els envia a altres ordinadors.

Quan des del nostre ordinador visitem una pàgina web, el que fem és establir una connexió amb el servidor corresponent. És lògic pensar que quan més lluny de nosaltres estigui ubicat el servidor, més temps pot trigar a arribar-nos la pàgina que l’estem demanant. Certament, entre d’altres factors, el lloc on estigui el servidor físicament afectarà molt a la velocitat de la comunicació.

Per això és important que el servidor on allotgem el nostre web es trobi dins del país i de les xarxes de comunicacions del la major part dels nostres clients o usuaris. Hi ha països on el lloguer de servidors és molt més econòmic que a Espanya o Europa, i moltes empreses ubiquen els seus llocs web als Estats Units, per exemple.

Si volem que el nostre web guanyi en rendiment i els nostres usuaris es troben majoritàriament a Espanya, val la pena que el nostre servidor estigui ubicat en aquest costat del mar. A més, molts cercadors valoren positivament que un lloc web s’allotgi en un servidor de la mateixa zona lingüística.

De qui és un domini?

Tots els dominis d’Internet existents tenen un propietari i una data de caducitat. Aquesta informació és publica i, malgrat les lleis de protecció de dades, es troba a la Xarxa en obert.

Si et vols assegurar que ets l’autèntic propietari d’un domini, si tens curiositat per saber qui ha comprat el domini que t’agradaria tenir, però que ja està ocupat, només cal que busquis una de les milers de pàgines Whois i en el formulari de cerca posis les dades del domini que vols consultar. A Enraona funciona un servei Whois que podeu fer servir quan vulgueu: visiteu http://www.fesomia.cat/whois

 

Servei Whois a Enraona


Aquest és un tema una mica polèmic, la llei de protecció de dades i el sistema de registre de Whois entren en conflicte. Hi ha empreses que per uns quants euros ofereixen el servei d’ocultació de dades personals, és una opció! Cadascú fa diners com pot o com vol…

Per ampliar els 3 minuts: