agronoms.cat: Internet com a catalitzador del coneixement

RemantAra farà dos anys, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ens va plantejar la voluntat d’engegar un projecte de renovació del seu lloc web. Avui, a punt de ser inaugurat, a Enraona podem dir què estem satisfets perquè creiem que hem aconseguit els objectius.
La missió era oferir a tots els col·legiats i col·legiades un nou lloc web que fomentés la interrelació entre ells, a l’hora que ajudés a difondre el sentit de la professió entre la resta de la societat. Explicarem breument la manera en què vam abordar el projecte.

Primerament vam detectar, recollir i solidificar les necessitats per tal de traduir-les a aplicacions web factibles. Després es va segmentar el projecte en fases lògiques, per fer-lo viable tant des del punt de vista funcional com econòmic.

En la vessant informacional, es van preparar dos tipus d’informes: un d’extens i molt clar, d’us intern per al Col·legi, on es recollien tots els aspectes a tenir en compte per poder demanar i valorar qualsevol oferta de construcció, tot en un llenguatge rigorós però adaptat a persones no familiaritzades amb les TIC. I després es va preparar un document tècnic per a les empreses que optaven al desenvolupament del web. Aquest document va ser molt més curt, tècnic i explícit per tal de que els participants poguessin oferir la seva pròpia visió del projecte. Un joc a dues bandes.

Portar la feina de coordinació de la fase de construcció ens ha permès també treballar amb totes les empreses implicades d’una manera o d’una altra en el projecte. El desenvolupament web l’han portat el companys d’Antaviana, amb qui per cert ha estat un plaer col·laborar.

El resultat ha estat el nou agronoms.cat, un espai destinat a convertir-se en el punt de referència de l’enginyeria agronòmica de Catalunya. És un gran portal de serveis amb totes els eines i l’estructura necessària per a complir el objectius inicials.

Això s’aconseguirà si els més de mil col·legiats i col·legiades s’apropien d’aquest espai i l’integren en la seva dinàmica de treball i relació. Aquest és per a Enraona el proper repte: contribuir a la dinamització en línia d’un col·lectiu amb un fons de coneixement brutal. Nosaltres fem una predicció: els mateixos agrònoms es sorprendran de fins on pot arribar el seu potencial gràcies a Internet.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.