Troba i copia continguts a Internet, legalment.

No tot el que hi ha a Internet es pot copiar i utilitzar lliurement, encara que amb un sol clic es pugui descarregar. Fotografies, articles i escrits estan regits per les normes del copyright que en limiten l’ús lliure.

Ara bé, cada cop més es troben a Internet un munt de documents molt interessants de lliure ús: institucions i particulars decideixen permetre la còpia i el lliure ús d’allò que hi publiquen. En aquestos casos el copyright es substitueix per una llicència de Creative Commons, amb la qual l’autor informa, a través d’un segell, de quin tipus d’ús permet que es faci de la seva obra.

A la xarxa hi ha autèntiques meravelles amb llicència de Creative Commons: es troben fotografies, articles, cançons, presentacions de diapositives, vídeos i fins i tot el temari complert d’assignatures universitàries. Els documents amb llicència de Creative Commons són fàcil d’identificar perquè acostumen a portar un segell.

Així que ja ho saps: quan busquis fotografies per a la teva presentació de diapositives, quan busquis exemples per acompanyar una xerrada, quan necessitis copiar quatre ratlles… assegura’t abans que utilitzes continguts amb llicència de Creative Commons.

Si vols saber més coses sobre les llicències de Creative Commons et recomanem:


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a bernadette arrova enraona punt cat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.