Sobre fonts i transmissors

Ja sabem que la imatge que es propaga des d’alguns mitjans de masses sobre Internet i el seu ús fa una mica de ràbia. Però el diumenge passat van dir-ne una de nova al programa “El suplement” de Catalunya Ràdio.

Entrevistaven al Jorge Wagensberg, director del CosmoCaixa, quan una col·laboradora del programa va fer-li una progunta sobre el físic Alfred Nobel, creador dels Premis Nobel. A banda de la seva resposta, el senyor Wagensberg va puntualitzar que l’Alfred Nobel mai va ser físic. La col·laboradora ràpidament va saltar a la defensiva alegant que “aixó li expliqués al senyor Google“, que el té indexat així.

Com pot ser que una (suposo) periodista, o algú que parla des del micròfon d’una mitjà informatiu, confongui de forma tan elemental “font” amb “transmissor”? Si un dia va a una biblioteca i llegint el diari recull una dada errònia, també culparà a la biblioteca (o a la bibliotecària)?

Quina feinada que tenim!.

(Per cert, si ara busco Alfred Nobel a Google d’entrada no trobo cap esment a que aquest personatge fos físic, però vés a saber quina va ser la cerca exacta que es va fer.)

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.