Sobre fonts i transmissors

Ja sabem que la imatge que es propaga des d’alguns mitjans de masses sobre Internet i el seu ús fa una mica de ràbia. Però el diumenge passat van dir-ne una de nova al programa “El suplement” de Catalunya Ràdio.

Entrevistaven al Jorge Wagensberg, director del CosmoCaixa, quan una col·laboradora del programa va fer-li una progunta sobre el físic Alfred Nobel, creador dels Premis Nobel. A banda de la seva resposta, el senyor Wagensberg va puntualitzar que l’Alfred Nobel mai va ser físic. La col·laboradora ràpidament va saltar a la defensiva alegant que “aixó li expliqués al senyor Google“, que el té indexat així.

Com pot ser que una (suposo) periodista, o algú que parla des del micròfon d’una mitjà informatiu, confongui de forma tan elemental “font” amb “transmissor”? Si un dia va a una biblioteca i llegint el diari recull una dada errònia, també culparà a la biblioteca (o a la bibliotecària)?

Quina feinada que tenim!.

(Per cert, si ara busco Alfred Nobel a Google d’entrada no trobo cap esment a que aquest personatge fos físic, però vés a saber quina va ser la cerca exacta que es va fer.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.