Internet des de qualsevol mòbil.

Telèfons enraonadors.
Modestos, però connectats.

Els nous dispositius mòbils de gamma alta (iPhone, BlackBerry i altres) ens permeten gaudir d’Internet en qualsevol lloc. Però no són la única manera de connectar-nos amb mobilitat.

Avui en dia, la majoria de telèfons de gama baixa-mitja ja venen preparats i configurats per poder-se connectar a Internet. Com que la potència d’aquests aparells ha augmentat molt en poc temps, aquell senzill aparell que ens van regalar amb els punts és molt possible que sigui suficient per llegir el correu electrònic, visitar molts webs o visualitzar documents en línia.

Per descomptat que la velocitat i la potència amb la que ens connectarem no serà igual a la que ens brindaria un terminal 3G avançat, però una connexió GPRS (la que suporten tots els telèfons) ens permetrà fer petites excursions a Internet prou efectives.

Fem un repàs d’alguns aspectes que haurem de tenir en compte.

Les tarifes de les operadores.

Les operadores cobren una tarifa especial per connectar-nos a Internet. Si ens connectem molt esporàdicament no ens cal cap tarifa especial, però per fer-ho sovint (diversos cops per setmana) serà convenient contractar un pla de dades, el més senzill que trobem. Ara mateix, Movistar ofereix plans des de 10€/mes, Orange des de 5€/mes i Vodafone des de 12€/mes.

La compatibilitat i la configuració del terminal.

Tot i que el més probable és que el terminal ja estigui configurat, algunes companyies faciliten instruccions senzilles per realitzar-ho segons el model del telèfon. Aquí podeu trobar les de Movistar, aquí les d’Orange i aquí les de Vodafone.

I ara què?

Us proposem algunes aplicacions per aprofitar millor l’experiència de les connexions. El més imprescindible és disposar d’un bon navegador d’Internet. Tot i que la majoria de telèfons ja en porten un d’instal·lat, acostuma a ser molt defectuós. Us recomanem que proveu el navegador Opera Mini, segurament el més compatible i potent actualment, i disponible en multitud d’idiomes (català inclòs). Per obtenir-lo, obriu el navegador per defecte del vostre telèfon i visiteu l’enllaç http://mini.opera.com. Seguiu unes senzilles instruccions i el podreu començar a utilitzar.

Si sou usuaris de serveis de Google, l’empresa del cercador també ens ofereix una sèrie d’aplicacions per gestionar millor el nostre correu. Visiteu http://gmail.com/app des del mòbil per instal·lar automàticament la versió mòbil del GMail.

Google també ens ofereix una versió mòbil de Google Maps visitant http://www.google.es/gmm, i molts altres serveis a http://www.google.com/intl/es/mobile/.

Molts serveis web comencen a oferir versions optimitzades per als mòbils, que es carreguen de forma automàtica al teclejar les adreces que ja coneixem. Podeu provar-ho amb el vostre cercador preferit, amb les xarxes socials i professionals a les que pertanyeu o amb El blog d’Enraona que ara esteu llegint.

En definitiva: si no ho heu fet ja, us animem a gaudir d’Internet des de qualsevol lloc, ja que cada dia és una mica més senzill.

2 comentaris

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.