Big Data Week. Dades obertes i administració.

Aquesta setmana s’està celebrant la Big Data Week, un esdeveniment en el que participen ciutats de tot el món per tractar el tema del Big Data.

Assistim a algunes de les activitats proposades dins de l’extenssíssim programa que han preparat des del media140, entitat responsable de l’esdeveniment a Barcelona.

El dilluns 22 vam estar en dues presentacions. La primera va girar al voltant de la situació de les dades obertes a les institucions públiques catalanes. Es van comentar moltes coses, però mirarem d’extreure allò que ens va semblar més significatiu d’algunes de les intervencions.

La Generalitat de Catalunya està apostant fort per l’alliberació de les dades. L’Eva Gumà va apuntar que la situació encara és poc madura. Observen sovint que es fa molt poc ús d’alguns dels conjunts de dades que creien a priori interessants.

L’Antonio Saldaña de l’Ajuntament de Lleida (entitat que presenta la seva oferta de dades obertes a paeria.cat/opendata) va fer diversos apunts molt encertats. Ressaltem aquests:

  • L’actual aposta per les dades obertes que moltes administracions estan demostrant, possiblement s’origina en la sobtada manca de subvencions en que es troben.
  • Després de patir alguns errors d’estratègia, aposten per un model en que l’administració posi les dades disposició pública i provocar que les empreses i els emprenedors creïn les aplicacions, fomentant així el moviment del mercat.

També es van presentar alguns altres projectes de dades obertes d’altres ajuntaments com Sabadell, Sant Boi o Terrassa.

I continuarem tota la setmana visitant els diferents angles que la Big Data Week ens apropa.

1 comentari

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.