Tu sol no te’n surts. Amb amics, sí.

T’acapara tanta informació? T’ofegues entre tantes adreces web? Vols un cop de mà per triar les més interessants? Doncs estàs de sort, Del.icio.us arriba al rescat!

Del.icio.us es nodreix de persones que decideixen abandonar l’emmagatzematge dels preferits del seu navegador i desar els enllaços més interessants en una aplicació oberta en línia.

I això per a què? Quins avantatges té?

  1. Facilita la mobilitat. Un usuari de Del.icio.us sempre té els seus preferits a l’abast: a la feina, a casa, a la universitat, al portàtil, a l’oficina d’un client, en un ciber… des de qualsevol terminal amb connexió a Internet.
  2. Ajuda a cribar les adreces interessants. Del.icio.us també és un cercador selectiu: busca-hi una paraula clau i obtindràs tots els enllaços que algú ha etiquetat amb aquella mateixa paraula. El resultat de la cerca és una llista d’adreces web que altres persones ja han seleccionat d’entre els mil·lers de webs que hi ha Internet.
  3. Connecta usuaris amb mateixos interessos. A cada enllaç que has desat hi tens també el nombre de persona que han guardat aquell mateix enllaç i l’accés a cada un d’ells, a les seves adreces i a la seva forma d’etiquetar-les. Així descobreixes altres persones que rastrejen la Xarxa buscat el mateix tipus d’informació que tu; és possible que hagin trobat enllaços que tu encara no has trobat i que guardin autèntiques joies. Si et trobes en aquest cas pots connectar amb algun d’aquests usuaris i nodrir el teu magatzem amb les seves troballes.

En resum, Del.icio.us és un recurs molt recomanable:

  • perquè tots ens beneficiem de les cerques que altres persones han fet a Internet. La selecció d’informació es fa en equip.
  • Perquè ens agrupem per afinitats d’interessos. Amb l’ús de Del.icio.us anem descobrint com altres persones troben i etiqueten els seus enllaços i d’això n’aprenem tots.
  • Perquè et permet posar a disposició dels altres els propis enllaços i explicar amb fets a què et dediques, en què treballes, en quin àmbit de coneixement inverteixes les teves energies.

Et recomanem que entris a Del.icio.us i l’exploris: pots començar navengant entre els nostres enllaços a http://del.icio.us/antoniopolonio i a http://del.icio.us/farriol. Acabem recomanant-te un altre video dels amics de Common Craft, amb una excel·lent explicació de què és Del.icio.us i com funciona.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a bernadette arrova enraona punt cat

1 comentari

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.