3 minuts d’estiu: amplia el teu horitzó musical


Si us agrada la música, avui us proposem un servei a Internet que si no el coneixeu segur que visitareu de tant en tant. Es tracta de Last.fm. Ara que per a alguns arriben dies de més tranquil·litat laboral pot ser un bon entreteniment.

Last.fm és una barreja de ràdio per Internet i xarxa social. La característica principal és que la emissora va aprenent dels nostres gustos musicals i dels de la resta d’usuaris, de manera que és capaç de recomanar-nos música similar a la que ens agrada. D’aquesta manera és possible descobrir artistes o estils que no coneixíem i ampliar així el nostre horitzó musical. Però, com ho fa?

Exacte, al ser un servei dels anomenats “2.0” tot roda gràcies a l’activitat dels usuaris. Bàsicament el procés és el següent:

  • Entrem a http://www.lastfm.es i introduïm el nom del nostre artista preferit. L’aplicació començarà a emetre una peça d’aquest artista o d’algun de similar.

  • A mesura que anem escoltant música podem qualificar algun tema com a preferit. També podem posar etiquetes descriptives a cada peça. D’aquesta manera es va construint un perfil musical particular amb els nostres gustos.
  • L’aplicació és capaç de comparar el nostre perfil amb el d’altres usuaris, i en això es basa el sistema automàtic de recomanacions. Quanta més música escoltem i valorem, més afinat serà el nostre perfil i més exacte serà el sistema de recomanacions.
  • Podem entrar als perfils d’usuaris similars, veure quina música escolten habitualment i escoltar-la nosaltres també.

El servei ens ofereix moltes altres característiques. És més senzill que entreu i ho proveu que no pas explicar-ho aquí!

D’altra banda, tot el projecte es basa en sistemes de codi obert. Sabeu que en parlem sovint, del codi obert i del programari lliure.

De moment us convido a provar el servei i a visitar el meu perfil a Last.fm Allà podeu fer-me alguna recomanació sobre els vostre gustos musicals, segur que descobriré alguna cosa nova i interessant!


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.