L’àvia descobreix el posicionament en cercadors

La meva mare és una persona molt activa, estudia a la universitat i des de fa uns anys és usuària habitual d’Internet. Dilluns després de classe, va fer un tomb per les llibreries de Tarragona buscant un llibre per a l’assignatura d’història contemporània, però no va tenir sort, estava esgotat i s’havia d’esperar deu dies per aconseguir-ne un exemplar.
Així que quan va arribar a casa va engegar l’ordinador i va fer una cerca amb el nom de l’autor del llibre. Entre les primeres opcions del resultat de cerca va trobar una llibreria electrònica on tenien l’exemplar que buscava i que es comprometia a portar-li a casa en tres dies.

Ahir al vespre m’ho explicava: estava sorpresa de com havia trobat la llibreria electrònica sense conèixer-la i de com tota la feinada que havia tingut tombant per Tarragona l’havia resolt en 5 minuts a Internet.

Aquest és un cas molt gràfic d’un lloc web molt ben posicionat. La majoria de les persones a Internet no busquem les empreses pel seu nom, generalment perquè no les coneixem; a Internet hi anem a buscar una solució al nostre problema i comencen a buscar pel nom que té aquest problema. En aquest cas el problema es deia “La España Liberal de Manuel Suarez Cortina, editorial Sintesis” i la cerca es va fer per “Manuel Suarez Cortina”.

El posicionament web intenta descobrir quins problemes resol els productes d’una empresa, com solen anomenar les persones aquest problema i aplica totes les bones estratègies possibles per a què, quan algú vulgui resoldre el seu problema, els motors de cerca li mostrin en els primers llocs dels resultats l’enllaç al web de la nostra empresa.

Així que ja ho sabeu, el vostre web estarà ben posicionat si veneu pintura i us troba el que té una taca d’humitat al sostre, si feu bateries de cuina i us troba el que vol fer un regal per a tota la vida, si ensenyeu anglès i us troba el que vol internacionalitzar la seva empresa, si veneu llibres i us troba qui ha de fer un treball per a la universitat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.