Els nostres navegadors sincronitzats amb Weave.

Recordeu? Ja fa més d’un any que vam parlar de les extensions o complements, unes petites aplicacions que ens permeten augmentar les funcionalitats del nostre navegador d’Internet. Si us ho vau perdre, us recomanem que en feu un cop d’ull abans de llegir el Tres Minuts d’avui.

Si sou usuaris del navegador Firefox i aneu saltant d’ordinador en ordinador tot el dia, a partir d’ara trobareu imprescindible Mozilla Weave, el complement del que parlem avui.

Mozillla Weave

Què ens permet Weave?

Weave ens permet sincronitzar moltes de les configuracions del Firefox en tots els ordinadors que utilitzem. Per exemple,

  • Al obrir el navegador podrem recuperar qualsevol pestanya que hàgim obert en qualsevol altre ordinador.
  • Podem mantenir sempre la mateixa llista de marcadors en tots els nostres ordinadors.
  • Les contrasenyes d’accés guardades també es mantindran sincronitzades.

I amb el temps prometen afegir moltes més característiques.

Instal·lar Weave.

Abans de res, aquesta extensió funciona amb la versió més actual del Firefox, la 3.5. Si no la teniu, podeu obtenir-la aquí.

Després hem d’instal·lar Weave en cada un dels ordinadors que vulguem mantenir sincronitzats. Es pot obtenir aquí.

Un cop instal·lat, hem de triar un nom d’usuari i unes claus que haurem de configurar en cada un dels ordinadors. I ja podem sincronitzar les nostres dades.

On i com es guarda tota la informació?

Tot el procés és molt segur. La informació es guarda als servidors de Mozilla de forma privada i encriptada, de manera que ningú més pot accedir-hi.

Tot és molt bonic i a sobre gratis. Per què?

Perquè en aquest món hi ha molta gent que no treballa només sota criteris d’enriquiment econòmic. La Fundació Mozilla és un organisme defensor del programari lliure que treballa per fer d’Internet un espai millor, tot respectant la igualtat entre els usuaris. Trobareu més informació sobre el sentit del projecte Mozilla al seu Manifest.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.