Fitxes de productes que ajuden a vendre

Foto de Joost Markerink a Flickr

És difícil trobar un servei de venda online en el qual les fitxes dels productes estiguin ben treballades. Sorprèn, perquè una bona redacció és fonamental per captar l’atenció del client i generar la confiança necessària per acompanyar-lo a comprar.

De tant en tant apareix alguna botiga en línia amb les fitxes dels productes ben afinades, són casos especials, excepcionals, que val la pena conèixer, analitzar, valorar i utilitzar de referent. Avui volem analitzar amb detall un d’aquests bons exemples, concretament el de Laconicum.

Un bon exemple de redacció per a un ecommerce

Laconicum és una botiga en línia de cosmètics. Aquest ecommerce destaca des del primer dia per la redacció de les fitxes de productes. Analitzem-ne un exemple: busco un xampú amb te -és la primera idea que he tingut- i trobo aquesta fitxa.

Fitxa d'un producte de Laconicum

[Guardem una impressió en pantalla per si l’enllaç a la fitxa falla. Si és així, pots llegir la fitxa completa d’aquest xampú aquí.]

Quan el disseny acompanya

El disseny és net, endreçat, gairebé higiènic. Sorprèn poc, però aquí poc ha de sorprendre. Un disseny ordenat i visualment senzill permet que els productes tinguin protagonisme, com ha de ser. A més, en una botiga en línia de cosmètica, la netedat és un valor clau que ho ha d’embolcallar tot.

Quan la redacció ajuda a vendre

És en la redacció on destaca Laconicum, amb un text particular, interessant i ben organitzat. Saltem paràgraf per paràgraf i mirem com ens descriuen el producte:

  1. La sensació d’una bona experiència, primer! I és així com comença la descripció, explicant que amb aquest xampú s’aconsegueix un efecte realment agradable. El client sap de què se li parla, qui compra a Laconicum té un interès important en cuidar el seu aspecte personal, segurament ha provat molts productes i segurament és especialment sensible per l’efecte que sabons i cosmètics provoquen. Compartir sensacions i emocions connecta, i la connexió atrapa.
  2. La descripció objectiva, allò que tothom explica, també surt. Qui busca un producte de cosmètica especial necessita saber quina és la base “conceptual” que s’ha seguit per fer el producte. I és això el que s’explica en el segon paràgraf. La descripció més tècnica i formal la trobes en aquest digne segon lloc i tota junta.
  3. Compromís per conèixer allò que es ven, en una sola frase ens fan saber que qui escriu el text ha provat el xampú, i per tant la valoració que en fa potser és subjectiva, però està feta amb coneixement de causa.
  4. Sinceritat: a tu potser no t’anirà bé. A Laconicum s’atreveixen a explicar que aquest xampú no és ideal per a tothom.
  5. Un resum clar i en tres frases. Per acabar tres idees claus sobre efectes, sensacions i recomanacions d’ús.
  6.  Encara més: tens al·lèrgies, et mires la lletra petita? Ja al final, en lletra més petita i només pels que busquen aquest tipus d’informació, s’hi inclou una breu descripció de components del producte i característiques de la seva fabricació.
  7. Al final, gairebé fora de la fitxa, s’inclouen encara 4 blocs d’informació més:
    • Consells per combinar aquest producte amb d’altres.
    • Instruccions d’ús. És només un xampú, però qui es cuida ho fa a consciència i segur que agraeix que se li expliqui el truquet amb el qual s’aconsegueix el millor resultat.
    • La durada del pot, molt important! Aquesta dada ajuda a què el client trobi el producte molt menys car, fins i tot barat, quan veu que li durarà molt…
    • I un detallet més: per a quin tipus de cabell es recomana aquest xampú. Aquesta també és la dada que surt sempre, però per això mateix, aquí no se la poden oblidar.

Per què és bona la redacció d’aquesta fitxa de producte?

Creus que s’han deixat alguna cosa?  Realment la fitxa dels productes de Laconicum contenen molta informació, llarga i molt detallada, però organitzada en paràgrafs curts, ben segmentada i estructurada de forma que:

  • Qui no vol llegir no ho fa.
  • Quin s’ho llegeix tot troba un to i un estil proper, humà i amb caràcter.
  • Qui busca una informació determinada, la troba.
  • A més el disseny està al servei dels continguts i fa possible que una fitxa tan llarga no resulti pesada.

I per què convé explicar els productes d’una botiga en línia amb tant de detall?

Cal generalitzar l’hàbit de redactar a consciència les fitxes de productes de les botigues en línia, perquè només aporta avantatges:

  • És una forma fantàstica de demostrar interès, coneixement del producte i valor per allò que es ven.
  • Si es fa bé atrau l’atenció de qui està interessat en el producte i necessita una empenta per a comprar-lo.
  • Qui necessita informació detallada la té, qui no -si el disseny gràfic i l’estructura en paràgraf és bona- se la pot estalviar.
  • És bo pel SEO de la botiga en línia.
  • És bo pel nivell de qualitat de l’anunci quan es fa una campanya de Google AdWords.

Redactar bones fitxes de productes demana pràctica per escriure i temps, però la venda sempre ha necessitat pràctica i temps… Sempre!

A Fesomia, t’ajudem a crear i aplicar una estratègia de continguts per al teu comerç online. Trobarem un to, un missatge i una estructura que t’ajudarà a escriure per atreure, convèncer i vendre. 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.