Redacció de textos per al web: ben curts.

Fa temps que a Enraona som lectors de Copyblogger, un fantàstic blog sobre habilitats de redacció per al web. I fa temps que volia fer traduccions lliures d’alguns dels articles que s’hi publiquen i incloure-hi reflexions pròpies sobre la redacció de textos per a la Xarxa.

Doncs apa, avui fem la primera versió lliure!

——–

Curt és més bo (4 apunts lliures extrets de Shorter is Better )

La gent tenim pressa i volem anar al gra, la palla ens avorreix i l’avorriment és el pitjor enemic d’un web.

Per això la recomanació més bàsica per a la redacció web és escriure curt i concís: una idea principal per cada paràgraf i sense retombs.

El disseny no és superflu

Utilitza el disseny per marcar els paràgrafs, esmicola-ho en petits fragments, posa-hi subtítols, evita els textos llargs i tirats. Si el text sembla massa llarg el lector/a no troba mai el moment per a llegir-lo, pensa “ho deixaré per més tard!” i més tard vol dir “mai”.

Les llistes numerades o puntejades són una forma molt efectiva d’oferir ordre i visibilitat a les idees interessants, no t’ha de fer mandra utilitzar-les.

Troba l’essència del missatge.

Abans d’escriure un text per al web amara’t de tota la informació, detalls, sensacions i dades…  La capacitat de síntesi s’aconsegueix quan es coneix molt bé un tema. Sintetitzar implica triar bé, quan més matèria base tinguis, més fàcilment obtindràs l’essència del missatge.

2 comentaris

  1. Aquests paràgraf s’hauria de fer arribar en newsletter als docents de llengua i literatura de tota Catalunya… i el vostre bloc, a totes les escoles en xarxa. :-)
    Felicitacions!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.