La navegació amb el Firefox ara és encara més segura

Privacitat al Firefox

El Firefox, el popular navegador de la Fundació Mozilla, s’acaba d’actualitzar a la versió 42 amb una important novetat. Ara, quan obrim una finestra de navegació privada, el navegador activa per defecte un sistema de protecció contra el seguiment que bloqueja els elements que recopilen informació sobre la nostra navegació.

La navegació privada ja ens permetia navegar per Internet amb la tranquil·litat que el nostre dispositiu no recordava l’historial de les pàgines visitades ni emmagatzemava cookies, cerques, contrasenyes o fitxers temporals. Si ara hi sumem la nova característica de protecció contra el seguiment, les pàgines tampoc podran recopilar dades i patrons sobre la nostra navegació, tal com fan normalment amb la intenció de, per exemple, personalitzar la publicitat que ens mostren.

Aquesta característica fa que la nostra sessió de navegació encara sigui més segura i privada que abans. I també pot produir l’efecte secundari de bloquejar molta publicitat, ja que els anunciants són uns dels principals recol·lectors de les nostres dades. Per aquesta raó, algunes pàgines es poden veure visualment diferents quan naveguem d’aquesta forma.

 

Navegació privada al Firefox 42

 

Recordeu el Do Not Track? També és un bon intent per impedir el seguiment de la nostra navegació però no és tan efectiu, ja que deixa al criteri de les pàgines que visitem si el respecten o no. Aquesta nova protecció que incorpora ara el Firefox és molt més radical, ja que directament impedeix la càrrega dels continguts que considera que recullen les nostres dades.

Tinguem en compte, però, que per aconseguir un nivell elevat de privacitat en la navegació cal recórrer a altres sistemes més sofisticats com Tor, del que no trigarem a parlar-ne.

Cada dia és més important ser conscients del rastre que anem deixant quan naveguem per Internet, i que controlar-ho està només a les nostres mans.

Més informació:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.