Arxiu d'etiquetes: correu electrònic

Subscriu-te al blog per correu electrònic

Ja sabeu que a partir d’ara el 3 minuts per setmana el publicarem a El blog d’Enraona. Les raons que ens han portat prendre aquesta decisió les trobareu en aquesta entrada.

També hem canviat la manera de notificar les novetats. Fins ara, molts de vosaltres rebíeu un correu electrònic personal cada vegada que es publicava un article nou. A partir d’ara, el sistema per continuar rebent els avisos per correu serà una mica diferent, cal activar-lo seguint les instruccions següents. Són unes passes molt senzilles que es completen en un minut.

El primer que hem de fer és clicar a sobre de l’enllaç Te l’enviem a la bústia que es troba al lateral dret de qualsevol pàgina d’aquest blog.

Enllaç a la subscripció

L’enllaç ens porta a una nova pàgina on hem de fer dues coses: la primera és indicar l’adreça de correu on volem rebre les notificacions…

Adreça de correu electrònic

… i després escriure el text que apareix a la imatge deformada. Aquest pas serveix per evitar que la subscripció la faci una màquina.

Protecció contra l'spam

En poc temps rebrem un missatge de correu a l’adreça que hem especificat abans. En aquest missatge se’ns demana que confirmem que volem activar les notificacions. Per fer-ho, hem de visitar l’enllaç que apareix al correu.

Confirmació de l'adreça de correu

Aquest enllaç ens portarà a una pàgina que confirma que hem estat registrats correctament.

Tot correcte!

I això és tot. A partir d’aquest moment rebràs un missatge cada vegada que es publiqui una entrada al blog. Aquest sistema de subscripció és habitual en molts altres blogs.

Recorda que  també pots estar al dia de les novetats del blog subscrivint-te al canal RSS. A l’abril del 2008 ja vam parlar d’aquest sistema en aquesta entrada.

Per una via o per una altra, esperem trobar-te sovint pel nostre blog. Gràcies per seguir-nos!

IMAP: toca fer un pas endavant amb el correu electrònic.

Si mai heu configurat un compte de correu en un programa tipus Outlook, us sonarà un pas de l’assistent que demana quin tipus de servidor d’entrada tenim: POP o IMAP. Què volen dir aquests termes?

POP i IMAP són dues maneres diferents de rebre els missatges al nostre programa de correu (Outlook, Thunderbird…) des del servidor de correu. Generalment el sistema POP ha estat el més utilitzat, tot i que IMAP (Internet Message Access Protocol) ofereix una sèrie d’avantatges respecte al sistema POP que val la pena tenir en compte.

Algunes avantatges del sistema IMAP són:

 • No hi han esperes en la recepció de missatges. S’estableix una connexió permanent entre el nostre programa i el servidor, de manera que rebem els missatges pràcticament a temps real, en lloc de cada cert temps com passa amb POP.
 • Els missatges i les carpetes que veiem estan realment al servidor. Quan creem o eliminem elements, ho estem fent també al servidor. Això fa què si ens connectem des de diferents ordinadors, l’estructura del servidor (carpetes, missatges enviats i rebuts, esborranys) es mantingui.
 • Al poder conservar els missatges al servidor, podrem accedir a qualsevol coreu encara que ens connectem des d’un altre ordinador. Visca la mobilitat! L’estat de llegit o no també es guarda al servidor.
 • Si un compte de correu el supervisen diferents usuaris (pensem en els info@lamevaempresa.tal), poden estar tots connectats simultàniament amb la seguretat d’estar veient tots el mateix estat: si algú llegeix els missatges nous, els altres usuaris veuran que han estat llegits, els podran rellegir, etc.

Si el sistema IMAP és més evolucionat, per què continuem configurant els comptes amb POP?

Segurament per la inèrcia de la època de les connexions telefòniques lentes, on el POP era més recomanable. Si normalment accedeixes a Internet amb ADSL aquest problema desapareix.

D’altra banda, guardar els missatges al servidor de correu implica utilitzar els recursos d’emmagatzematge del servidor. Si l’espai de disc que tenim disponible és limitat, llavors haurem de vigilar la quantitat de correus i arxius adjunts que mantenim al servidor. Amb el nostre programa de correu podem guardar còpies dels missatges més antics al nostre ordinador i eliminar-los del servidor.

Com provar-ho?

Generalment configurar un compte de correu amb IMAP es fa igual que amb el sistema POP. Els assistents dels programes de correu demanen que triïs un sistema o un altre, i la resta de paràmetres acostumen a ser els mateixos.

En resum, t’animem a que provis i descobreixis els avantatges del sistema IMAP. Les noves tecnologies evolucionen molt de pressa i els que no estem especialitzats en aquests temes no ens hi podem quedar al marge.

Les novetats d’Internet a la teva bústia.

Recordes? Fa un temps que en aquest blog vam parlar sobre la sindicació i els canals RSS. Creiem que és la millor manera d’estar a l’aguait de les novetats d’un lloc web sense haver-lo de visitar cada dia, però diuen que només un 3% dels internautes coneix aquest mecanisme.

Si la sindicació per RSS encara no la veus clara aquí tens una solució més senzilla. Es tracta del servei FeedMyInbox. Només cal que agafis l’adreça d’una pàgina que permeti la suscripció per RSS (recorda, ha de tenir algun logotip semblant a aquests)

 

i la escriuguis al formulari de FeedMyInbox. Poses la teva adreça de correu i ja està.

 

Cada dia rebràs a la teva bústia les novetats de la pàgina en un correu electrònic.

En cada missatge també trobaràs un enllaç per poder-te donar de baixa.

Creiem que aquesta eina pot ser un bon pas intermedi fins a arribar a fer servir les suscripcions RSS. T’engresquem a provar els dos sistemes i a explicar-nos quins dels dos prefereixes. Deixa’ns el teu comentari!

Comptes de correu d’un sol ús

Algun cop has volgut registrar-te o demanar informació en algun lloc web, però no t’has atrevit a deixar el teu compte de correu electrònic? De vegades tenim por que algú no faci un bon ús de la nostra adreça de correu.

A Internet podem trobar uns quants serveis que ens permeten obrir un compte de correu automàtic, temporal i anònim. Us n’ensenyem un de molt senzill d’utilitzar que es diu Guerrillamail.

 • Vés a la pàgina http://www.guerrillamail.com. Al menú de dalt a la dreta pots triar l’idioma del web.
 • Fes clic a l’enllaç “generar correu temporal”.
 • L’aplicació t’assigna una adreça aleatòria del tipus xxxx@guerrillamail.biz que ja pots distribuir-la a qui vulguis. Aquesta adreça té una vida de 15 minuts.
 • Quan rebis un missatge el podràs veure a la mateixa pàgina. Vés prement el botó d’actualitzar per anar comprovant l’arribada de nou correu.
 • Si necessites més de 15 mints, tens un enllaç on pots anar ampliant la vida de la bústia de quart d’hora en quart d’hora.

Quan rebis un missatge, el podràs veure, eliminar o contestar. Quan el temps s’esgota, la bústia s’elimina definitivament.

És una bona manera d’evitar el correu brossa o spam en algunes situacions, no et sembla?


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a antonio arrova enraona punt cat

Protegeix els correus dels teus contactes, posa impediments al correu brossa.

Segurament has rebut alguna vegada un correu reenviat mil cops i que acumula un munt d’adreces de correu electrònic. Aquest correus són un autèntic mal de cap, ja que fomenten el correu brossa, per això és recomanable ser molt prudent amb els correus electrònics dels propis contactes i evitar-ne la difusió.

Hi ha una forma d’enviar un mateix correu a diferents persones protegint les adreces de correu dels destinataris, és ben senzill. Les aplicacions de correu electrònic acostumen a tenir tres caselles diferents per posar les adreces a les quals s’envia un correu:

 • Per a, on totes les adreces que s’hi posen queden visibles per tots els receptors dels missatges.
 • a/c (significa, amb còpia) on també totes les adreces queden visibles.
 • c/o (significa amb còpia oculta) on les adreces de destí queden totes protegides, així que pots enviar un mateix correu a diferens persones sense difondre la seva adreça.

Et recomanem fermament que utilitzis l’opció C/O i que la recomanis a altres persones. És una forma molt simple i efectiva de lluita contra el correu brossa.

Ampliem 30 segons més: tens problemes per trobar l’opció C/O? Una pista.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure’ns a bernadette arrova enraona punt cat